Vínna klobása v rúre

Vínna klobása v rúre

Výhodou tohto lahodného receptu je okrem výbornej chuti aj to, že v jednom pekáči pripravíte spoločne klobásu aj prílohu.

Ingrediencie:

  • 800 g vínnej klobásy
  • 800 g zemiakov
  • 2 červené cibule
  • 300 g cherry paradajok
  • 1/2 šálky bieleho vína
  • vetvičky rozmarínu
  • olivový olej
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Zemiaky umyte, olúpte a nakrájajte na plátky.
  2. Olúpanú cibuľu nakrájajte na kolieska a cherry paradajky na štvrtky.
  3. Vínnu klobásu stočte do podoby slimáka a zaistite špáradlá.
  4. Do vymastenej zapekacej misky či pekáča vložte najskôr plátky zemiakov, ktoré následne osoľte, okoreňte a posypte rozmarínom.
  5. Na povrch zemiakov položte zvinuté vínne klobásy a dajte do rúry predhriatej na 180 °C.
  6. Pečte približne 10 minút.
  7. Následne zapekaciu misku vyberte a na vínnu klobásu rozložte červenú cibuľu a cherry paradajky. Všetko zalejte bielym vínom.
  8. Vložte späť do rúry a pečte ešte ďalších 20 minút.
Pokrm pripravený zo zapečenej klobásy a zeleniny
zdroj: formellidisicilia.it

Máte radi zapekané zemiaky ? Pripravte si ich so šampiňónmi, údeninou, syrom či brokolicou!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.