Výhodou tohto lahodného receptu je okrem výbornej chuti aj to, že v jednom pekáči pripravíte spoločne klobásu aj prílohu.
Ingrediencie:
- 800 g vínnej klobásy
- 800 g zemiakov
- 2 červené cibule
- 300 g cherry paradajok
- 1/2 šálky bieleho vína
- vetvičky rozmarínu
- olivový olej
- soľ, korenie
Postup:
- Zemiaky umyte, olúpte a nakrájajte na plátky.
- Olúpanú cibuľu nakrájajte na kolieska a cherry paradajky na štvrtky.
- Vínnu klobásu stočte do podoby slimáka a zaistite špáradlá.
- Do vymastenej zapekacej misky či pekáča vložte najskôr plátky zemiakov, ktoré následne osoľte, okoreňte a posypte rozmarínom.
- Na povrch zemiakov položte zvinuté vínne klobásy a dajte do rúry predhriatej na 180 °C.
- Pečte približne 10 minút.
- Následne zapekaciu misku vyberte a na vínnu klobásu rozložte červenú cibuľu a cherry paradajky. Všetko zalejte bielym vínom.
- Vložte späť do rúry a pečte ešte ďalších 20 minút.
Máte radi zapekané zemiaky ? Pripravte si ich so šampiňónmi, údeninou, syrom či brokolicou!