Vínna klobáska s kapustou

Vínna klobáska s kapustou

Kombinácia klobásy a kapusty je veľmi obľúbená najmä v Rakúsku a Nemecku. Vyskúšajte ju aj vy doma!

Ingrediencie:

  • 500 g vínnej klobásy
  • 300 g kyslej kapusty
  • 2 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 PL masti
  • 1 čajová lyžička vínneho octu
  • rasca
  • soľ

Postup:

  1. Z vínnej klobásy pomocou špajle či špáradla vytvorte špirálu alebo ju môžete nakrájať na menšie kúsky a okraje zaistiť špáradlom.
  2. Následne na panvici so masťou klobásu z oboch strán zľahka orestujte.
  3. Klobásy z panvice vyberte a do zvyšku masti dajte orestovať nakrájanú cibuľu.
  4. Následne k cibuli pridajte kyslú kapustu, podlejte vodou a pridajte tiež prelisované strúčiky cesnaku, soľ a vínny ocot.
  5. Všetko dôkladne premiešajte.
  6. Panvicu priklopte a kapustu duste približne 10 minút.
  7. Potom na kapustu vložte späť vínne klobásy a varte ešte ďalších približne 20 minút.
Klobásky s kyslou kapustou
zdroj: strudelandschnitzel.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.