Nie je lepší spôsob, ako si uchovať višne napríklad na zimu, ako pripraviť si z nich marmeládu. Máme pre vás jednoduchý návod, s ktorým to zvládne úplne každý!
INGREDIENCIA
- 500 g višní
- 500 g cukru
- 250 g jabĺk
- šťava z 1 citróna
- Gelfix Extra
POSTUP
- Vykôstkované višne aj jablká pokrájajte nadrobno.
- Gelfix extra zmiešajte s 2 lyžicami cukru a pridajte k čerešniam a jablkám do hrnca.
- Pridajte citrónovú šťavu.
- Za stáleho miešania povarte asi minútu.
- Pridajte zvyšok cukru a priveďte do varu.
- Stále miešajte a varte 5 minút.
- Odoberte penu.
- Plňte do pripravených vyvarených pohárov až po okraj, zaviečkujte, po 3 minútach otočte hore dnom.