Višňové čatní

Višňové čatní

Nasladnutá ovocná omáčka s karí je extrémne jednoduchá na prípravu a pritom vykúzli toľko muziky. Pripravte si ju aj vy!

Ingrediencie

  • 1 kg vykôstkovaných višní
  • 12 dkg cibule
  • cca 2 dkg čerstvého zázvoru alebo lyžička mletého
  • 15 dkg kryštálového cukru
  • 10 dkg medu
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 2 lyžice octu
  • 1 lyžica zeleného korenia
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžica horčičných semienok
  • 1 lyžička kari
  • 7 klinčekov

Postup

  1. Cibuľu a zázvor nakrájame nadrobno a spoločne s višňami dáme do hrnca.
  2. Pridáme ostatných a na miernom ohni varíme 45 minút.
  3. Horúcu zmes plníme do pohárov a hneď uzavrieme.
  4. Obrátime, necháme vychladnúť a uskladníme v chlade.
Višňová zaváranina v miske so škoricou a lyžicou.
www.deliciousmagazine.co.uk

Ak máte radi chren a jeho výraznú ostrú chuť, nezabudnite sa pozrieť na našich 5 receptov na lahodné chrenové omáčky .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.