Tento sirup má všetko! Je kyslastý, sladký, trochu kvetinový, mierne povzbudzujúci a dodáva zaujímavý rozmer širokej škále nápojov. Môžete ho použiť namiesto citrónovej šťavy alebo v kombinácii s ňou na dochutenie a rozjasnenie všetkého od pohára sódovky až po gin s tonikom. Navyše v chladničke vydrží až mesiac.
INGREDIENCIA
- 300 g cukru
- 360 ml vody
- 425 g vykôstkovaných višní
POSTUP
- Vložte všetky ingrediencie do malého hrnca.
- Dajte na stredne vysokú teplotu a priveďte do varu.
- Znížte teplotu, aby ste udržali var, a za občasného miešania varte 10 minút, kým tekutina nezíska jasne červenú farbu.
- Nechajte úplne vychladnúť a potom uchovávajte vo vzduchotesnej nádobe v chladničke až mesiac.
K tomuto koláču by sadla aj výborná káva. Pozrite sa na našu recenziu najlepších kávovarov DeLonghi . Kto vyhral v našom porovnaní?