Chutné neodolateľné pečivo, v ktorom sa skvele snúbi sušené ovocie, kokos a korenie.
Ingrediencie:
- 1/2 šálky sušených marhúľ
- 1/2 šálky horúcej vody
- 4 šálky strúhaného kokosu
- 1 šálka mandľovej múky
- 1 šálka hrozienok
- 1/2 šálky sušených brusníc
- 1/2 šálky datľovej pasty
- 1/4 šálky chia semienok
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 1 čajová lyžička mandľového extraktu
- 1/2 čajovej lyžičky pomarančového extraktu
- 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
- 1/4 čajovej lyžičky mletého muškátového orieška
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- strúhaný kokos, nasekané sušené brusnice, nasekané pistácie, mandľová múka a kakaový prášok na obalenie
Postup:
- Sušené marhule namočte na 15 minút do horúcej vody a medzitým si pripravte ostatné ingrediencie.
- Preneste namočené marhule spolu s vodou z namáčania do misy kuchynského robota.
- Zredukujte na pyré, pridajte strúhaný kokos a mandľovú múku a spracovávajte, kým nevznikne lepkavá zmes.
- Pridajte zvyšok ingrediencií a spracovávajte ich pulzným spôsobom, kým nevznikne tvárne cesto.
- Z cesta ručne vytvorte guličky, ktoré odkladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Na záver raw cukroví obaľte, niektoré guličky v strúhanom kokose, iné, v nasekaných brusniciach či pistáciách, ďalšie v kakau či mandľovej múke.
- Uchovávajte vo vzduchotesnej nádobe v chladničke.