Jogurt pomáha vytvoriť tento recept na banánovú bábovku pekne jemnú a pekelne lahodnú!
Čo budeme potrebovať
- 5 zrelých banánov
- 3 veľké vajcia
- 220 g odtučneného gréckeho jogurtu
- 170 g medu
- 1 ½ lyžičky vanilkového extraktu
- 290 g celozrnnej múky
- 1 ½ lyžičky jedlej sódy
- 100 g vlašských orechov, nahrubo nasekaných
Na polevu
- 240 g práškového cukru
- 2 lyžice obyčajného odtučneného gréckeho jogurtu
Postup
- Predhrejte rúru na 180 ˚C.
- Formu na bábovku vymažte nepriľnavým sprejom.
- Vo veľkej mise roztlačte banány.
- Pridajte vajcia, jogurt, med a vanilku a premiešajte, aby sa všetko spojilo.
- Pridajte múku a jedlú sódu a premiešajte.
- Vmiešame vlašské orechy.
- Cesto nalejte do pripravenej formy. Vršok uhlaďte.
- Pečte asi 50 minút, alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté. Bábovku vyklopte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.
- Na polevu si v malej miske zmiešajte práškový cukor a 2 lyžice gréckeho jogurtu. Podľa potreby pridajte ďalší jogurt, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu.
- Polevou prelejte cez bábovku a posypte vlašskými orechmi, než poleva stuhne.
Ak si chcete vyrobiť aj jogurt na slano alebo gréckej tzatziki , navštívte naše ďalšie recepty.