A že je obyčajná tvarohová bábovka nuda? Pridajte ďalšie ingrediencie!
Aj tu platí – fantázii sa medze nekladú. Pokiaľ ingrediencie vmiešate len do časti cesta, vytvoríte tak krásne farebnú buchtu!
Ingrediencie
- 250g polohrubej múky
- 200g zmäknutého masla
- 4ks vajec
- 250g tvarohu na pečenie
- 200g trstinového cukru
- 1 vrecúško kypriaceho prášku do pečiva
- Kôra z 1ks citróna
- Štipka soli
- 80g vysokopercentnej čokolády
Postup
- Najprv si predhrejte rúru na 180 °C.
- Formu vymažte maslom a vysypte múkou.
- Do misy dajte maslo s cukrom a vyšľahajte dohladka. Potom oddeľte bielky od žĺtkov.
- Žĺtky pridajte do vyšľahaného masla s cukrom a dôkladne zašľahajte.
- Potom pridajte tvaroh a premiešajte. Ďalej môžete zašľahať aj bielky.
- Potom pridajte preosiatu múku s práškom do pečiva as kôrou z citróna.
- Nakoniec vmiešajte kúsky čokolády.
- Vzniknuté cesto nalejte do formy a dajte piecť na 45 minút. Pred dopečením skúste špajľou, či už je cesto hotové.
- Hotovú bábovku nechajte vychladnúť, potom vyklopte z formy a podávajte nakrájanú.
Milovníci tvarohu pozor! Máme pre vás super recepty na tvarohové koláče – ľahké a chutné múčniky.