Vláčna čokoládo-tvarohová bábovka

Vláčna čokoládo-tvarohová bábovka

A že je obyčajná tvarohová bábovka nuda? Pridajte ďalšie ingrediencie!

Aj tu platí – fantázii sa medze nekladú. Pokiaľ ingrediencie vmiešate len do časti cesta, vytvoríte tak krásne farebnú buchtu!

Ingrediencie

  • 250g polohrubej múky
  • 200g zmäknutého masla
  • 4ks vajec
  • 250g tvarohu na pečenie
  • 200g trstinového cukru
  • 1 vrecúško kypriaceho prášku do pečiva
  • Kôra z 1ks citróna
  • Štipka soli
  • 80g vysokopercentnej čokolády

Postup

  • Najprv si predhrejte rúru na 180 °C.
  • Formu vymažte maslom a vysypte múkou.
  • Do misy dajte maslo s cukrom a vyšľahajte dohladka. Potom oddeľte bielky od žĺtkov.
  • Žĺtky pridajte do vyšľahaného masla s cukrom a dôkladne zašľahajte.
  • Potom pridajte tvaroh a premiešajte. Ďalej môžete zašľahať aj bielky.
  • Potom pridajte preosiatu múku s práškom do pečiva as kôrou z citróna.
  • Nakoniec vmiešajte kúsky čokolády.
  • Vzniknuté cesto nalejte do formy a dajte piecť na 45 minút. Pred dopečením skúste špajľou, či už je cesto hotové.
  • Hotovú bábovku nechajte vychladnúť, potom vyklopte z formy a podávajte nakrájanú.
Buchta s tvarohom a kúskami čokolády.
Zdroj: madamecuisine.de

Milovníci tvarohu pozor! Máme pre vás super recepty na tvarohové koláče – ľahké a chutné múčniky.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.