Vláčna jogurtová bábovka s citrónovou vôňou

Vláčna jogurtová bábovka s citrónovou vôňou

Každá bábovka s jogurtom má svoju špecifickú chuť a je niečím iná. Samotný jogurt sa postará, že je za všetkých okolností vždy dokonale vláčna a lahodná, ale citrón v kombinácii s rumom dodá bábovke ten správny šmrnc.

Ingrediencie:

  • 200 g masla
  • 200 g kryštálového cukru
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 3 polievkové lyžice čerstvej citrónovej šťavy
  • 2 lyžice čerstvej nastrúhanej citrónovej kôry
  • 5 vajec
  • 250 g bieleho jogurtu (môže byť aj s príchuťou, napríklad citrón alebo vaječný likér)
  • 350 g polohrubej múky
  • 1 vrecúško kypriaceho prášku do pečiva
  • 3 polievkové lyžice rumu

Postup:

  • Rúru si predhrejeme na 175 stupňov a pripravíme si formu na bábovku, ktorú vymažeme maslom a vysypeme múkou.
  • Pripravíme si misu, dáme do nej smotanu, kryštálový aj vanilkový cukor, citrónovú kôru, citrónovú šťavu a všetko dôkladne našľaháme.
  • Potom po jednom pridávame vajcia a vždy každé zašľaháme.
  • Zmiešame múku s práškom do pečiva a za stáleho miešania po častiach pridávame k cestu.
  • Naposledy všetko starostlivo premiešame a prelejeme do pripravenej bábovkovej formy.
  • Pečieme tak 60 minút, prípadne o kúsok dlhšie, keby nebola ešte v strednej časti po uplynutí tejto doby bábovka tak úplne hotová.
  • Po upečení necháme chvíľku odpočinúť, vyklopíme a pocukrujeme.

Tip: Ak chceme, aby bola bábovka naozaj veľmi rumovo-citrónová, urobíme si na nej ešte citrónovú polevu a prilejeme do nej aj trošku rumu.

Ak chceme naopak chuť citróna trochu zjemniť, prípadne môžeme skúsiť čokoládovú polevu s rumom.

Jogurtová buchta z citróna.
Zdroj: https://www.gutekueche.at/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.