Na tomto recepte nie je nič zložité a jeho príprava je veľmi rýchla. Najlepšie však chutí pekne odležaný, na druhý deň.
Ingrediencie
Cesto:
- 4 šálky mrkvy (nastrúhané najemno)
- 2 šálky múky (celozrnná + polohrubá)
- 4 vajcia
- ¾ šálky oleja
- 1 šálka vlašských orechov (nasekaných najemno)
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
- ½ čajovej lyžičky soli
- 1 šálka prírodného cukru
- 1 balenie vanilkového cukru
- 1 čajová lyžička škorice
Krém:
- 2 tégliky mascarpone (500 g)
- 125 g masla (zmäkčeného)
- 1 téglik kyslej smotany (200 g)
- 2 polievkové lyžice medu
Postup
- Vajcia s cukrom a olejom vyšľahajte.
- Do misy pridajte všetky ostatné ingrediencie a všetko dôkladne premiešajte.
- Pečte vo vymastenej tortovej forme na 180 °C, a to 30–35 minút.
- Medzitým, čo sa cesto pečie, pripravte si krém.
- Mascarpone zmiešajte s kyslou smotanou, maslom a medom.
- Než budete krém nanášať na tortu, nechajte ho trochu stuhnúť v chladničke.
- Po upečení nechajte korpus vychladnúť a následne ho prekrojte na 2 polovice.
- Časť krému namažte na prvú polovicu korpusu, prikryte druhou polovicou a druhú časť krému naneste na ňu.
- Na záver hotovú mrkvovú tortu s mascarpone dozdobte vlašskými orechmi a dajte stuhnúť do chladničky.
Chutia vám dobroty s orechmi? Potom sa nechajte inšpirovať ďalšími receptami na orechové rezy .