Vláčna mrkvová torta

Vláčna mrkvová torta

Na tomto recepte nie je nič zložité a jeho príprava je veľmi rýchla. Najlepšie však chutí pekne odležaný, na druhý deň.

Ingrediencie

Cesto:

  • 4 šálky mrkvy (nastrúhané najemno)
  • 2 šálky múky (celozrnná + polohrubá)
  • 4 vajcia
  • ¾ šálky oleja
  • 1 šálka vlašských orechov (nasekaných najemno)
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • 1 šálka prírodného cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 čajová lyžička škorice

Krém:

  • 2 tégliky mascarpone (500 g)
  • 125 g masla (zmäkčeného)
  • 1 téglik kyslej smotany (200 g)
  • 2 polievkové lyžice medu

Postup

  • Vajcia s cukrom a olejom vyšľahajte.
  • Do misy pridajte všetky ostatné ingrediencie a všetko dôkladne premiešajte.
  • Pečte vo vymastenej tortovej forme na 180 °C, a to 30–35 minút.
  • Medzitým, čo sa cesto pečie, pripravte si krém.
  • Mascarpone zmiešajte s kyslou smotanou, maslom a medom.
  • Než budete krém nanášať na tortu, nechajte ho trochu stuhnúť v chladničke.
  • Po upečení nechajte korpus vychladnúť a následne ho prekrojte na 2 polovice.
  • Časť krému namažte na prvú polovicu korpusu, prikryte druhou polovicou a druhú časť krému naneste na ňu.
  • Na záver hotovú mrkvovú tortu s mascarpone dozdobte vlašskými orechmi a dajte stuhnúť do chladničky.

Pečený koláč s polevou z mascarpone, zdobený orechmi.
zdroj: inspiredtaste.net

Chutia vám dobroty s orechmi? Potom sa nechajte inšpirovať ďalšími receptami na orechové rezy .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.