Vláčna šľahačková bábovka s čokoládou

Vláčna šľahačková bábovka s čokoládou

Táto vláčna čokoládová bábovka so šľahačkou je NAJLEPŠIA! Má jemnú, zamatovú textúru a správne množstvo čokoládovej chuti. Pokiaľ ste hľadali dokonalý recept na bábovku so šľahačkou a čokoládou, uložte si ten náš! A uložte si aj ďalšiefantastické recepty na čokoládové torty !

Čo budeme potrebovať

  • 340 g masla
  • 600 g cukru
  • 5 veľkých vajec
  • 340 g hladkej múky
  • ½ lyžičky prášku do pečiva
  • 40 g nesladeného prírodného kakaového prášku
  • ½ lyžičky soli
  • 350 ml hustej smotany na šľahanie
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu

Na polevu

  • 100 g polosladkej alebo horkej čokolády
  • 75 ml smotany na šľahanie

Postup

  • Predhrejte rúru na 160 stupňov.
  • Formu na bábovku vymažte a vysypte.
  • Do samostatnej misy pridajte múku, prášok do pečiva, soľ a kakao. Šľahajte, aby sa všetko spojilo a dajte bokom.
  • Pridajte maslo do misy a mixujte do hladka. Postupne pridávajte cukor a miešajte asi 3 až 5 minút.
  • Pridávajte vajcia jedno po druhom a každé miešajte.
  • Do smotany na šľahanie pridajte 2 lyžičky vanilky.
  • Do maslovej zmesi pridávajte striedavo múčnú zmes a smotanu na šľahanie.
  • Pečte pri 160 stupňoch po dobu 1 hodiny a 10 minút, alebo kým špajle alebo špáradlo nevyjdú čisté.
  • Pred vyklopením nechajte šľahačkovú bábovku 10 minút vychladnúť vo forme.
  • Na polevu skombinujte čokoládu a smotanu v miske vhodnej do mikrovlnnej rúry. Zahrievajte v mikrovlnnej rúre po malých časových intervaloch a vždy premiešajte, kým sa čokoláda takmer úplne nerozpustí.
  • Čokoládovú polevu môžete naniesť na vychladnutú bábovku zo šľahačky.
Čokoládová bábovka ozdobená čokoládovou a karamelovou ľavou.
Zdroj: southernliving.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.