Vláčna torta s pomarančom

Vláčna torta s pomarančom

Nemusíte sa upínať len ku klasickým receptom a vyskúšajte tento recept na anjelskú tortu plnú voňavého pomaranča.

Čo budeme potrebovať

  1. Olivový olej
  2. 12 bielkov
  3. 1¼ lyžičky kyslej smotany
  4. Štipku soli
  5. 215 g + 210 g práškového cukru
  6. Lyžica pomarančovej kôry
  7. Lyžička vanilkovej esencie
  8. 150 g hladkej múky

Na náplň

  1. 4 žĺtky
  2. 55 g práškového cukru
  3. 125 ml čerstvej pomarančovej šťavy
  4. 300 g tvarohu
  5. 2 lyžičky vanilkového extraktu
  6. 375 ml na šľahanie

Postup

  1. Predhrejeme si rúru na 180 stupňov
  2. Tortovú formu si vystriekame olivovým olejom a vyložíme papierom na pečenie
  3. V mise si ušľaháme bielky s kyslou smotanou a pridáme štipku soli
  4. Postupne pridávame cukor (215 g) a dobre prešľaháme, kým sa cukor nerozpustí
  5. Zašľaháme kôru z pomaranča a vanilku
  6. Do zmesi preosejeme cukor (210 g) a múku, miešame pokiaľ zmes nie je úplne hladká
  7. Cesto nalejeme do pripravenej formy a uhladíme
  8. Pečieme približne 35 – 40 minút a dáme vychladnúť.
  9. Na prípravu náplne si dohladka ušľaháme žĺtky a cukor (55 g)
  10. Postupne budeme zašľahávať pomarančovú šťavu
  11. Na vodnom kúpeli zmes budeme zahrievať a miešať, kým nezhustne
  12. Potom ju odstránime z tepla a necháme vychladnúť
  13. Do tvarohu zamiešame vanilkový extrakt
  14. Vo vedľajšej mise vyšľaháme smotanu a pridáme ju do tvarohovej zmesi
  15. Upečený korpus torty rozrežeme na tri rovnaké diely
  16. Jednotlivé vrstvy torty budeme premazávať krémovou náplňou
  17. Tortu dáme na aspoň 4 hodiny, najlepšie cez noc, odležať do chladničky
  18. Anjelskú tortu zdobíme čerstvými pomarančovými mesiačikmi alebo inými citrusmi
Nadýchaná buchta s krémovou polevou a strúhaným pomarančom.
Zdroj: sweetandsavorybyshinee.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.