Nemusíte sa upínať len ku klasickým receptom a vyskúšajte tento recept na anjelskú tortu plnú voňavého pomaranča.
Čo budeme potrebovať
- Olivový olej
- 12 bielkov
- 1¼ lyžičky kyslej smotany
- Štipku soli
- 215 g + 210 g práškového cukru
- Lyžica pomarančovej kôry
- Lyžička vanilkovej esencie
- 150 g hladkej múky
Na náplň
- 4 žĺtky
- 55 g práškového cukru
- 125 ml čerstvej pomarančovej šťavy
- 300 g tvarohu
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 375 ml na šľahanie
Postup
- Predhrejeme si rúru na 180 stupňov
- Tortovú formu si vystriekame olivovým olejom a vyložíme papierom na pečenie
- V mise si ušľaháme bielky s kyslou smotanou a pridáme štipku soli
- Postupne pridávame cukor (215 g) a dobre prešľaháme, kým sa cukor nerozpustí
- Zašľaháme kôru z pomaranča a vanilku
- Do zmesi preosejeme cukor (210 g) a múku, miešame pokiaľ zmes nie je úplne hladká
- Cesto nalejeme do pripravenej formy a uhladíme
- Pečieme približne 35 – 40 minút a dáme vychladnúť.
- Na prípravu náplne si dohladka ušľaháme žĺtky a cukor (55 g)
- Postupne budeme zašľahávať pomarančovú šťavu
- Na vodnom kúpeli zmes budeme zahrievať a miešať, kým nezhustne
- Potom ju odstránime z tepla a necháme vychladnúť
- Do tvarohu zamiešame vanilkový extrakt
- Vo vedľajšej mise vyšľaháme smotanu a pridáme ju do tvarohovej zmesi
- Upečený korpus torty rozrežeme na tri rovnaké diely
- Jednotlivé vrstvy torty budeme premazávať krémovou náplňou
- Tortu dáme na aspoň 4 hodiny, najlepšie cez noc, odležať do chladničky
- Anjelskú tortu zdobíme čerstvými pomarančovými mesiačikmi alebo inými citrusmi