Vláčny cuketový perník

Vláčny cuketový perník

Myslíte si, že ingrediencie, ako cuketa a perník nejdú k sebe?

Potom si skúste upiecť túto dobrotu a zistíte, ako ďaleko ste od pravdy.

Nechajte si chutiť!

Ingrediencie

  • 225 g masla
  • 225 g hnedého cukru
  • 225 g melasy
  • 2 veľké vajcia (v izbovej teplote)
  • 425 g múky
  • 2 čajové lyžičky mletého zázvoru
  • 1 polievková lyžica mletej škorice
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • 300 ml plnotučného mlieka
  • 2 čajové lyžičky jedlej sódy

Postup

  • Predhrejte rúru na 150 °C a pripravte si formu na pečenie tak, že ju vyložíte papierom na pečenie. Ten vám uľahčí vybratie hotového pokrmu z formy.
  • V hrnci rozpustite maslo a primiešajte doň cukor s melasou. Miešajte, kým sa všetko nerozpustí. Odložte nabok a nechajte vychladnúť.
  • Rozšľahajte vajcia a, po vychladnutí melasovej zmesi, ich do nej primiešajte.
  • Následne pridajte múku, korenie a soľ.
  • Zahrejte mlieko, vmiešajte doň sódu a všetko prilejte do zmesi s melasou. Poriadne premiešajte, kým sa všetky ingrediencie neprepoja.
  • Takto pripravené riedke cesto nalejte do formy na pečenie a pečte 45 minút. Po tejto dobe formu prekryte hliníkovou fóliou a pečte ďalších 15 minút.
  • Tento krok je veľmi dôležitý, pretože vám pomôže na perníku z cukety vytvoriť vlhký a lepkavý povrch.
  • Po tejto dobe vyberte pokrm z rúry a, stále prikrytý, ho nechajte vychladnúť.
  • Skladujte v izbovej teplote po dobu až 3 dní.

Hnedý cuketový perník v tvare toastového chleba.
zdroj: biggerbolderbaking.com

Zaujalo vás použitie zvláštneho druhu jablka? Potom si pripravte ďalšie recepty s granátovým jablkom .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.