Myslíte si, že ingrediencie, ako cuketa a perník nejdú k sebe?
Potom si skúste upiecť túto dobrotu a zistíte, ako ďaleko ste od pravdy.
Nechajte si chutiť!
Ingrediencie
- 225 g masla
- 225 g hnedého cukru
- 225 g melasy
- 2 veľké vajcia (v izbovej teplote)
- 425 g múky
- 2 čajové lyžičky mletého zázvoru
- 1 polievková lyžica mletej škorice
- ½ čajovej lyžičky soli
- 300 ml plnotučného mlieka
- 2 čajové lyžičky jedlej sódy
Postup
- Predhrejte rúru na 150 °C a pripravte si formu na pečenie tak, že ju vyložíte papierom na pečenie. Ten vám uľahčí vybratie hotového pokrmu z formy.
- V hrnci rozpustite maslo a primiešajte doň cukor s melasou. Miešajte, kým sa všetko nerozpustí. Odložte nabok a nechajte vychladnúť.
- Rozšľahajte vajcia a, po vychladnutí melasovej zmesi, ich do nej primiešajte.
- Následne pridajte múku, korenie a soľ.
- Zahrejte mlieko, vmiešajte doň sódu a všetko prilejte do zmesi s melasou. Poriadne premiešajte, kým sa všetky ingrediencie neprepoja.
- Takto pripravené riedke cesto nalejte do formy na pečenie a pečte 45 minút. Po tejto dobe formu prekryte hliníkovou fóliou a pečte ďalších 15 minút.
- Tento krok je veľmi dôležitý, pretože vám pomôže na perníku z cukety vytvoriť vlhký a lepkavý povrch.
- Po tejto dobe vyberte pokrm z rúry a, stále prikrytý, ho nechajte vychladnúť.
- Skladujte v izbovej teplote po dobu až 3 dní.
Zaujalo vás použitie zvláštneho druhu jablka? Potom si pripravte ďalšie recepty s granátovým jablkom .