Vláčny makovec

Vláčny makovec

Tento makový koláč je úžasne vláčny, dokonale sladký a hlavne rýchlo pripravený. Keď ešte svoje dielo zakončíme luxusnou glazúrou, bude sa každé sústo na jazyku len rozplývať.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 lyžička jemnej morskej soli
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 hrnček slnečnicového oleja
  • 1 a 1/2 hrnčeka vlažného mlieka
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 vajcia
  • 3 polievkové lyžice maku

Na glazúru:

  • 1/2 hrnčeka práškového cukru
  • 1 lyžica plnotučného mlieka
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu

Postup:

  • Rúru predhrejeme na 180 stupňov a guľatú tortovú formu vymastíme maslom a vysypeme múkou.
  • V malej miske zmiešame múku, soľ, prášok do pečiva a zatiaľ odložíme na stranu.
  • Do veľkej misy dáme cukor, slnečnicový olej, mlieko, vanilkový extrakt, vajcia a dôkladne premiešame, aby bola zmes hladká.
  • Prisypeme suché prísady a znovu zamiešame, nech sa všetky suroviny prepoja. Nakoniec vmiešame mak.
  • Hotové cesto nalejeme do pripravenej formy, vložíme do predhriatej rúry a pečieme 30 až 35 minút.
  • Upečený makovec vyberieme z rúry a odložíme na kuchynskú mriežku, kde ho necháme 40 minút chladnúť.
  • Potom opatrne zájdeme nožom za okraj formy a buchtu jemne uvoľníme od stien.
  • Po 40 minútach môžeme tortu opatrne vybrať a nechať úplne vychladnúť.
  • Medzitým nasypeme do menšej misky práškový cukor, zalejeme vanilkovým extraktom, mliekom a miešame, kým nie je glazúra krásne hladká a jemná-
  • Prelejeme makovec glazúrou a počkáme, až cca za 60 minút nezatuhne. Nedávame do chladničky, stačí, keď bude odpočívať pri izbovej teplote.
  • Potom už stačí iba nakrájať a môžeme servírovať.
Luxusná maková torta vláčnej chuti a jemnej konzistencie.
Zdroj: https://joyfoodsunshine.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.