Vlastnoručne vyrobená celozrnná bageta so zmesou semienok

Vlastnoručne vyrobená celozrnná bageta so zmesou semienok

Výhodou tejto verzie je nielen to, že je v porovnaní s ostatnými zdravšie, ale aj to, že vďaka použitiu celozrnnej múky vydrží pečivo dlhšie čerstvé.

Ingrediencie:

  • 200 g celozrnnej pšeničnej múky
  • 50 g ražnej múky
  • 7 g sušeného droždia
  • 150 ml vody
  • 5 g soli
  • 25 g slnečnicových semienok
  • 10 g ľanových semienok
  • 7 g sezamových semienok

Postup:

  1. Vo väčšej miske zmiešajte všetky ingrediencie, dôkladne premiešajte vareškou a následne zmes vypracujte do podoby hladkého nelepivého cesta.
  2. Vypracované cesto prekryte utierkou a dajte kysnúť na približne 60 minút na teplé miesto.
  3. Po uplynutí tejto doby cesto na doske vytvarujte do podoby dvoch bagiet.
  4. Tie následne položte na plech vyložený papierom na pečenie.
  5. Bagety opäť prekryte utierkou a nechajte na teplom mieste ešte hodinu kysnúť.
  6. V medziobdobí si predhrejte rúru na 200 °C.
  7. Po opätovnom vykysnutí bagety zľahka poprášte múkou a šikmo niekoľkokrát narežte nožom.
  8. Na dno rúry vložte kastrólik s vodou a bagety pečte približne 15-20 minút dozlatista.
Celozrnné bagetové pečivo so zmesou semienok
zdroj: wholesomepatisserie.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.