Výhodou tejto verzie je nielen to, že je v porovnaní s ostatnými zdravšie, ale aj to, že vďaka použitiu celozrnnej múky vydrží pečivo dlhšie čerstvé.
Ingrediencie:
- 200 g celozrnnej pšeničnej múky
- 50 g ražnej múky
- 7 g sušeného droždia
- 150 ml vody
- 5 g soli
- 25 g slnečnicových semienok
- 10 g ľanových semienok
- 7 g sezamových semienok
Postup:
- Vo väčšej miske zmiešajte všetky ingrediencie, dôkladne premiešajte vareškou a následne zmes vypracujte do podoby hladkého nelepivého cesta.
- Vypracované cesto prekryte utierkou a dajte kysnúť na približne 60 minút na teplé miesto.
- Po uplynutí tejto doby cesto na doske vytvarujte do podoby dvoch bagiet.
- Tie následne položte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Bagety opäť prekryte utierkou a nechajte na teplom mieste ešte hodinu kysnúť.
- V medziobdobí si predhrejte rúru na 200 °C.
- Po opätovnom vykysnutí bagety zľahka poprášte múkou a šikmo niekoľkokrát narežte nožom.
- Na dno rúry vložte kastrólik s vodou a bagety pečte približne 15-20 minút dozlatista.