Vlčnovské vdolečky z rúry

Vlčnovské vdolečky z rúry

Vyskúšať môžete aj recept na vdolky, ktoré je možné pripraviť aj podľa pôvodnej receptúry pečenej v rúre.

INGREDIENCIA

  • 300 g hladkej múky
  • 50 g kvasníc
  • 50 ml mlieka
  • 50 g cukru
  • téglik sladkej šľahačky
  • 30 g sadla
  • 3 žĺtky
  • štipka soli
  • 1 vanilkový cukor
  • lyžička rumu
  • asi 50 g masla na potretie
  • 250 g masla na tukové cesto
  • 100 g hladkej múky na tukové cesto

POSTUP

  1. Kvasnice rozdrobíme do vlažného mlieka, pridáme lyžičku cukru, tri lyžice múky, zamiešame a prikryté necháme vybehnúť. Medzitým si pripravíme cesto tukové.
  2. Zmäknuté maslo premiešame s múkou, dôkladne ručne uhnete a necháme vychladiť.
  3. Do misy dáme múku, pridáme vykysnutý kvások, cukor, šľahačku, rozpustený tuk, žĺtky, soľ, vanilkový cukor, rum a vypracujeme hladké pružné cesto. Dobre prepracujeme a necháme na teplom mieste kysnúť ďalšiu hodinu.
  4. Vykysnuté cesto rozvaľkáme do štvorca.
  5. Vyvaľkáme aj cesto tukové – na polovičnú veľkosť cesta kysnutého.
  6. Tukové cesto položíme polovicu cesta kysnutého, druhú preložíme a cesto rozvaľkáme.
  7. Potom spojené cesto preložíme na tretiny a prikryté necháme kysnúť. Rozvaľkáme a preložíme na tretiny ešte 2x.
  8. Takto pripravené cesto rozdelíme na tretiny. Každú časť postupne rozvaľkáme dotenka.
  9. Rozdelíme na štvorčeky veľké ako dlaň a do každého vložíme guľôčku tvarohu. Guľôčky dobre zabalíme a kladieme spojom dole.
  10. Prstom vytvoríme jamku, ktorú naplníme lekvárom, navrch dáme posýpku.
  11. Pečieme v predhriatej rúre 10 minút pri 250 °C.
  12. Potom ešte horúce potierame maslom.
  13. Vyprážaný variant pripravujeme bez drobenky a vyprážame na oleji po oboch stranách do zozlatavenia, nakoniec pocukrujeme práškovým cukrom.
Výborné vlčnovské vdolky na vyprážaný spôsob.
craftbeering.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.