Tu je ďalší tip na kašu z ovsených vločiek na slano. Pokiaľ vás neuspokojí sladké kaše, určite vyskúšajte. Tento variant receptu vás možno milo prekvapí.
Ingrediencie na dve porcie:
Na kašu:
- 1 lyžička oleja
- 2 – 3 strúčiky cesnaku
- 1 hrnčeka jemných ovsených vločiek
- 2 hrnčeky vody
- ¼ hrnčeka nastrúhaného čedaru
- 2 lyžičky nasekanej bazalky
Na vajcia:
- 1 lyžička olivového oleja
- 2 vajcia
- ½ lyžičky papriky
- soľ a korenie
Postup:
Príprava kaše:
- Rozohrejte si olej, na mam orestujte prelisovaný cesnak a po 15 sekundách pridajte vločky.
- Pár sekúnd vločky restujte, a potom ich podlejte vodou, posoľte a okoreňte.
- Kašu priveďte do varu a nechajte asi 3-4 minúty prebublávať.
- Prípadne dolejte vodu, ak bude treba.
- Pred koncom pridajte syr, bazalku a zamiešajte.
Príprava vajec:
- Na panvici si rozohrejte olej a na ňom urobte 2 volské oká.
- Posypte ich soľou, paprikou a korením.
- Podávajte ich spolu s vločkovou kašou, pokojne vajcia nakrájajte na menšie kúsky a zmiešajte.