Volské oko v toaste

Volské oko v toaste

Tento recept na sendvič so sadeným vajcom je skvelým a jednoduchým jedlom! Pre tieto rýchle a jednoduché raňajky môžete použiť akýkoľvek druh chleba alebo syra. Ako výživné raňajky podávajte s ovocím, zeleninou a šťavou/domácou limonádou.

Čo budeme potrebovať

  • 2 vajcia
  • 4 plátky toastového chleba
  • 2 lyžice masla
  • 4 plátky syra (Eidam, Čedar, Mozzarella, Roquefort)
  • 2 lyžice nátierkového masla
  • pažítka
  • soľ, korenie

Postup

  1. Uprostred všetkých 4 krajcov vyrežeme koliesko veľké asi ako žĺtok.
  2. Vždy jednu stranu krajca natrieme maslom a ešte ho potrieme nátierkovým maslom a posypeme s pažítkou a pridáme plátky syra, tak aby sme nezakryli dieru uprostred sendviča.
  3. Krajce pritlačíme namazanými stranami k sebe, vzniknú teda akési 2 sendviče s dierou.
  4. Rozohrejeme trochu masla na panvici a vložíme sendviče.
  5. Po minútke zalejeme dieru v každom sendviči jedným vajcom.
  6. Stiahneme oheň a vyprážame z oboch strán, kým sa žĺtok nepretiahne zlatistou pevnejšou vrstvou.
  7. Servírujeme so zeleninou alebo ovocím.

Radi by ste si volské oká dopriali častejšie, ale vadí vám nezdravý spôsob ich prípravy? Na keramickej panvici sa smaží iba s minimom tuku.

Do chrumkava opečené toasty s volským okom uprostred.
Zdroj: chefshamy.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.