Voňavá talianska focaccia

Voňavá talianska focaccia

Pripravte si tento taliansky olivový chlieb focaccia aj vy. Jednoduchý a rýchly recept, ktorý zvládne každý. Už cítite tú vôňu?

Ingrediencie

  • 250 g hladkej múky
  • olivový olej (asi 20 ml)
  • 200 ml teplej vody
  • 10 g sušeného droždia
  • rozmarín
  • soľ
  • olivy (podľa chuti)

Postup

  • Najprv rozmiešajte droždie vo vlažnej vode a premiešajte spoločne s múkou.
  • Cesto riadne prepracujte rukami, poprášte múkou, prikryte utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste, kým nezdvojnásobí svoj objem.
  • Po vykysnutí zapnite rúru a predhrejte ju na 220 °C.
  • Vykysnuté cesto vyklopte na múkou posypanú dosku a rukami premačkajte. Rukami roztiahnite na plát cesta vysoký cca 1-2 cm, podľa chuti.
  • Pokvapkajte olivovým olejom, posypte lístky rozmarínu, osoľte hrubozrnnou soľou a všetko vtlačte do cesta.
  • Nakoniec zapichnite do cesta olivy a dajte piecť na plechu vystlaným papierom na pečenie a potretým olivovým olejom asi 10 minút.
  • Nechajte vychladnúť a podávajte.
Talianske pečivo s olivami a rozmarínom.
Zdroj: justalittlebitofbacon.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.