Pripravte si tento taliansky olivový chlieb focaccia aj vy. Jednoduchý a rýchly recept, ktorý zvládne každý. Už cítite tú vôňu?
Ingrediencie
- 250 g hladkej múky
- olivový olej (asi 20 ml)
- 200 ml teplej vody
- 10 g sušeného droždia
- rozmarín
- soľ
- olivy (podľa chuti)
Postup
- Najprv rozmiešajte droždie vo vlažnej vode a premiešajte spoločne s múkou.
- Cesto riadne prepracujte rukami, poprášte múkou, prikryte utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste, kým nezdvojnásobí svoj objem.
- Po vykysnutí zapnite rúru a predhrejte ju na 220 °C.
- Vykysnuté cesto vyklopte na múkou posypanú dosku a rukami premačkajte. Rukami roztiahnite na plát cesta vysoký cca 1-2 cm, podľa chuti.
- Pokvapkajte olivovým olejom, posypte lístky rozmarínu, osoľte hrubozrnnou soľou a všetko vtlačte do cesta.
- Nakoniec zapichnite do cesta olivy a dajte piecť na plechu vystlaným papierom na pečenie a potretým olivovým olejom asi 10 minút.
- Nechajte vychladnúť a podávajte.