Receptov na langoše je viac ako dosť, ale veľmi málo je ich bez lepku. Preto sme pre vás pripravili aj tento variant.
INGREDIENCIA
- 250 g bezlepkovej múky na svetlý chlieb
- 250 g bezlepkovej múky na kysnuté pečivo
- 350 ml vlažnej vody
- ½ lyžičky cukru
- pol kocky droždie
- 250 g kyslej smotany alebo jogurtu
- ½ lyžičky soli
- 1 vajce
- olej na vyprážanie
Na podávanie:
- tatarka
- kyslá smotana
- cesnak
- slanina
POSTUP
- Do trochu vlažnej vody si rozdrobíme droždie, pridáme cukor a necháme vzísť kvások.
- Do misy si dáme múky, pridáme vajcia, kyslú smotanu, soľ a vykysnutý kvások.
- Vypracujeme cesto a necháme v chladničke kysnúť 2 a pol hodiny.
- Z cesta potom oddeľujeme kúsky, ktoré natiahneme na placku a vyprážame na rozpálenom oleji.
- Podávame, ako máme najradšej.