Voňavé a chrumkavé langoše bez lepku

Voňavé a chrumkavé langoše bez lepku

Receptov na langoše je viac ako dosť, ale veľmi málo je ich bez lepku. Preto sme pre vás pripravili aj tento variant.

INGREDIENCIA

  • 250 g bezlepkovej múky na svetlý chlieb
  • 250 g bezlepkovej múky na kysnuté pečivo
  • 350 ml vlažnej vody
  • ½ lyžičky cukru
  • pol kocky droždie
  • 250 g kyslej smotany alebo jogurtu
  • ½ lyžičky soli
  • 1 vajce
  • olej na vyprážanie

Na podávanie:

  • tatarka
  • kyslá smotana
  • cesnak
  • slanina

POSTUP

  • Do trochu vlažnej vody si rozdrobíme droždie, pridáme cukor a necháme vzísť kvások.
  • Do misy si dáme múky, pridáme vajcia, kyslú smotanu, soľ a vykysnutý kvások.
  • Vypracujeme cesto a necháme v chladničke kysnúť 2 a pol hodiny.
  • Z cesta potom oddeľujeme kúsky, ktoré natiahneme na placku a vyprážame na rozpálenom oleji.
  • Podávame, ako máme najradšej.
Bezlepkové langoše s kyslou smotanou.
strudelandschnitzel.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.