Voňavé pečivo s anízom a škoricou

Voňavé pečivo s anízom a škoricou

Škorica sa pri vianočnom pečení využíva veľmi často, vyskúšajte jej spojenie s anízom.

Ingrediencie:

  • 3 šálky celozrnnej múky
  • 1 vajce
  • 1 šálka masla
  • 1 a 3/4 šálky cukru
  • 1 a 1/2 čajovej lyžičky mletého anízu
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička mletej škorice

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 150°C.
  2. Plechy vyložte papierom na pečenie.
  3. Maslo a tri štvrtiny šálky cukru vyšľahajte do svetlej a nadýchanej peny.
  4. Do zmesi pridajte mletý aníz a vajcia, dôkladne premiešajte.
  5. Pridajte múku, prášok do pečiva a soľ.
  6. Vzniknuté cesto rozdeľte na dve časti, ktoré zabaľte do potravinovej fólie.
  7. Vložte aspoň na 30 minút do chladničky.
  8. V stredne veľkej mise zmiešajte zvyšný hrnček cukru so škoricou.
  9. Na dosku rozvaľkajte prvú časť cesta na hrúbku asi jedného centimetra.
  10. Z rozváľaného cesta vykrájajte pomocou vykrajovačov anízové pečivo.
  11. Každé pečivo následne obaľte v škoricovo-cukrovej zmesi a položte na pripravený plech.
  12. Rovnako postupujte aj s druhou polovicou cesta.
  13. Pečte približne 12-15 minút.
Vianočné sušienky so škoricou a anízom.
zdroj: thespruceeats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.