Škorica sa pri vianočnom pečení využíva veľmi často, vyskúšajte jej spojenie s anízom.
Ingrediencie:
- 3 šálky celozrnnej múky
- 1 vajce
- 1 šálka masla
- 1 a 3/4 šálky cukru
- 1 a 1/2 čajovej lyžičky mletého anízu
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1 čajová lyžička mletej škorice
Postup:
- Predhrejte si rúru na 150°C.
- Plechy vyložte papierom na pečenie.
- Maslo a tri štvrtiny šálky cukru vyšľahajte do svetlej a nadýchanej peny.
- Do zmesi pridajte mletý aníz a vajcia, dôkladne premiešajte.
- Pridajte múku, prášok do pečiva a soľ.
- Vzniknuté cesto rozdeľte na dve časti, ktoré zabaľte do potravinovej fólie.
- Vložte aspoň na 30 minút do chladničky.
- V stredne veľkej mise zmiešajte zvyšný hrnček cukru so škoricou.
- Na dosku rozvaľkajte prvú časť cesta na hrúbku asi jedného centimetra.
- Z rozváľaného cesta vykrájajte pomocou vykrajovačov anízové pečivo.
- Každé pečivo následne obaľte v škoricovo-cukrovej zmesi a položte na pripravený plech.
- Rovnako postupujte aj s druhou polovicou cesta.
- Pečte približne 12-15 minút.