Väčšinou sa toto obľúbené vanilkové pečivo pripravuje z mletých orechov. Vyskúšajte náš variant s mandľami, uvidíte, že rožteky budú ešte jemnejšie a lahodnejšie.
Ingrediencie:
- 300 g mletých mandlí
- 300 g hladkej múky
- 300 g masla
- 140 g cukru
- 4 vaječné žĺtky
- 3 vrecká vanilkového cukru
- štipka soli
Na obalenie
- 100 g práškového cukru
- 2 vrecká vanilkového cukru
Postup:
- Dve tretiny množstva múky zmiešajte s oboma druhmi cukrov, soľou a žĺtkami.
- Pridajte maslo a mleté mandle, pomocou kuchynského robota vymiešajte do podoby hladkého cesta.
- Na záver ručne pridajte aj zvyšnú múku.
- Vypracujte v cesto, ktoré rozdeľte na štyri časti.
- Každú časť zabaľte do fólie a dajte cez noc do chladničky.
- Nasledujúci deň vyberte prvú časť a ručne vytvarujte rožky.
- Vanilkové rožteky odkladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Predhrejte si rúru na 180°C.
- Pečte približne 10-12 minút dozlatista, v závislosti od veľkosti rožkov.
- Ešte teplé vanilkové rožtečky obaľte v zmesi práškového a vanilkového cukru a nechajte vychladnúť.
Vôňa vanilky na Vianoce patrí. Dodajte ju na váš stôl s našimi osvedčenými receptami na vanilkové rožteky !