Voňavé vanilkové rožky

Voňavé vanilkové rožky

Väčšinou sa toto obľúbené vanilkové pečivo pripravuje z mletých orechov. Vyskúšajte náš variant s mandľami, uvidíte, že rožteky budú ešte jemnejšie a lahodnejšie.

Ingrediencie:

  • 300 g mletých mandlí
  • 300 g hladkej múky
  • 300 g masla
  • 140 g cukru
  • 4 vaječné žĺtky
  • 3 vrecká vanilkového cukru
  • štipka soli

Na obalenie

  • 100 g práškového cukru
  • 2 vrecká vanilkového cukru

Postup:

  1. Dve tretiny množstva múky zmiešajte s oboma druhmi cukrov, soľou a žĺtkami.
  2. Pridajte maslo a mleté mandle, pomocou kuchynského robota vymiešajte do podoby hladkého cesta.
  3. Na záver ručne pridajte aj zvyšnú múku.
  4. Vypracujte v cesto, ktoré rozdeľte na štyri časti.
  5. Každú časť zabaľte do fólie a dajte cez noc do chladničky.
  6. Nasledujúci deň vyberte prvú časť a ručne vytvarujte rožky.
  7. Vanilkové rožteky odkladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
  8. Predhrejte si rúru na 180°C.
  9. Pečte približne 10-12 minút dozlatista, v závislosti od veľkosti rožkov.
  10. Ešte teplé vanilkové rožtečky obaľte v zmesi práškového a vanilkového cukru a nechajte vychladnúť.
zdroj: rosacooking.com

Vôňa vanilky na Vianoce patrí. Dodajte ju na váš stôl s našimi osvedčenými receptami na vanilkové rožteky !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.