Luxusná domáca bravčová nátierka z pečeného mäsa známa aj ako rilletes. Čím dlhšie zostane v rúre, tým viac sa potom rozplýva na jazyku.
Ingrediencie
- 600 g bravčového bôčika
- 400 g bravčovej pečene
- 2 cibuľa
- 150 g sadla
- soľ
- korenie
- bobkový list
- 1 lyžička tymiánu
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 guličky nového korenia
- štipka muškátového orieška
Postup
- Cibuľu olúpte a pokrájajte na kolieska, pečeň očistite, mäso nechajte vcelku.
- Pekáčik vymažte masťou, vložte doň mäso a cibuľu, olúpaný cesnak, bobkový list, niekoľko guličiek korenia a nové korenie, navrch pridajte 2 lyžice masti a dajte piecť na 1,5 hodiny.
- Niekoľkokrát, podľa potreby, mäso podlejte a otočte.
- Pridajte pečeň a pečte ešte 20 minút.
- Bôčik, pečeň, cibuľu a cesnak a výpiek (bez korenia) preložte do mixéra a rozmixujte do hladka.
- Dochuťte soľou, čiernym korením, muškátovým orieškom, prípadne pridajte masť, premiešajte a môžete podávať, alebo paštétu preložte do pohárov, zalejte malou vrstvou rozpustenej masti a skladujte v chladničke 1-2 týždne.