Výborná jahodová bublanina

Výborná jahodová bublanina

Tento recept je klasikou, ktorá prevonia váš domov. Či už chcete urobiť radosť svojej rodine, potešiť hostí alebo si sami len tak pochutnať, je bublanina tou správnou voľbou.

Ingrediencie

  • 300 g polohrubej múky
  • 100 g masla
  • 150 ml mlieka
  • 4 vajcia (oddeľte od seba bielky a žĺtky)
  • 170 g cukru múčka
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 kg čerstvých jahôd

Postup

  • Oddeľte bielky od žĺtkov.
  • Z bielkov ušľahajte tuhý sneh.
  • Žĺtky vyšľahajte, spoločne s cukrom, do peny.
  • Pridajte zmäknuté maslo a premiešajte.
  • Do múky vsypte kypriaci prášok do pečiva a vanilkový cukor.
  • Do prvej vaječnej zmesi vlejte 150 ml mlieka, miešajte a postupne pridávajte múku.
  • Na záver zľahka vmiešajte sneh z bielkov.
  • Vlejte zmes na, vymastený a hrubou múkou či krupicou vysypaný, plech.
  • Bohato posypte očistenými jahodami. Aby jahody neprepadli, počas pečenia, dole, obaľte ich v hrubej múke.
  • Pečte na 170 °C asi 30 minút.
  • Vaša bublanina s jahodami je hotová!

Jahodová bublanina s kúskami jahôd.
zdroj: kroger.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.