Ak máte radi chuť horčice, je tento recept ako stvorený pre vás.
Vyberte si horčicu podľa vlastného vkusu a nechajte si chutiť.
Ingrediencie
- 600 g kuracej pečene
- 2 cibuľa
- 5 ks baby uhoriek
- ½ zväzku pažítky
- 20 g masla
- 1 polievková lyžica sherry octu
- 450 g kuracej pečene
- 1 čajová lyžička horčica
- 1 čajová lyžička kukuričného škrobu
- soľ
- mletá paprika
- 450 ml kuracieho vývaru
- 30 g prepusteného masla
- 100 g múky
Postup
- Olúpte cibuľu a nakrájajte ju nadrobno.
- Uhorky sceďte a nakrájajte na tenké plátky.
- Opláchnite pažítku a nakrájajte ju na malé krúžky.
- Na panvici rozpustite maslo a opražte na ňom cibuľu dozlatista.
- Cibuľu zalejte sherry octom a vmiešajte horčicu. Varte 5 minút na stredný výkon.
- V troche studenej vody rozpustite kukuričný škrob a vmiešajte ho do omáčky.
- Pridajte uhorky a duste ďalších 5 minút.
- Pečeň medzitým nakrájajte na malé kúsky a na druhej panvici rozpustite maslo.
- Zatiaľ čo sa maslo rozpúšťa, obaľte pečeňové kúsky v múke a orestujte ich.
- Dochuťte soľou, korením a prelejte omáčkou z prvej panvice.
- Pri servírovaní posypte pažítkou a podávajte s obľúbeným pečivom alebo ryžou.
Chcete si pripraviť vlastné pečivo? Inšpirujte sa našimi receptami na domáce pečivo , po ktorom sa „len zapráši“.