Výborná kuracia pečeň na cibuľke s horčicou

Výborná kuracia pečeň na cibuľke s horčicou

Ak máte radi chuť horčice, je tento recept ako stvorený pre vás.

Vyberte si horčicu podľa vlastného vkusu a nechajte si chutiť.

Ingrediencie

  • 600 g kuracej pečene
  • 2 cibuľa
  • 5 ks baby uhoriek
  • ½ zväzku pažítky
  • 20 g masla
  • 1 polievková lyžica sherry octu
  • 450 g kuracej pečene
  • 1 čajová lyžička horčica
  • 1 čajová lyžička kukuričného škrobu
  • soľ
  • mletá paprika
  • 450 ml kuracieho vývaru
  • 30 g prepusteného masla
  • 100 g múky

Postup

  • Olúpte cibuľu a nakrájajte ju nadrobno.
  • Uhorky sceďte a nakrájajte na tenké plátky.
  • Opláchnite pažítku a nakrájajte ju na malé krúžky.
  • Na panvici rozpustite maslo a opražte na ňom cibuľu dozlatista.
  • Cibuľu zalejte sherry octom a vmiešajte horčicu. Varte 5 minút na stredný výkon.
  • V troche studenej vody rozpustite kukuričný škrob a vmiešajte ho do omáčky.
  • Pridajte uhorky a duste ďalších 5 minút.
  • Pečeň medzitým nakrájajte na malé kúsky a na druhej panvici rozpustite maslo.
  • Zatiaľ čo sa maslo rozpúšťa, obaľte pečeňové kúsky v múke a orestujte ich.
  • Dochuťte soľou, korením a prelejte omáčkou z prvej panvice.
  • Pri servírovaní posypte pažítkou a podávajte s obľúbeným pečivom alebo ryžou.

Panvica s kuracou pečeňou na cibuľke, s uhorkami a čerstvo nasekanou pažítkou.
zdroj: eatsmarter.com

Chcete si pripraviť vlastné pečivo? Inšpirujte sa našimi receptami na domáce pečivo , po ktorom sa „len zapráši“.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.