Výborná polievky zo šošovky so zeleninou

Výborná polievky zo šošovky so zeleninou

Šošovková polievka vhodná pre vegetariánov sa dá pripraviť iba zo šošovky a zeleniny. Poďte si ju tiež vyskúšať.

Ingrediencie

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa, jemne nakrájaná na kocky
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
  • 1 strúčik cesnaku, jemne nakrájaný na kocky
  • 3 stonky zeleru, jemne nakrájané na kocky
  • 3 mrkvy, olúpaná a nakrájaná na kocky
  • 2 hrnčeky zelenej šošovky
  • 8 hrnčekov zeleninového vývaru alebo kocka bujónu
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 lyžica soli
  • Štipka mletého korenia
  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • 10 ružičiek kelu, nakrájané najemno (podľa chuti)

Postup

  • V hrnci na strednom ohni zahrejte olej, pridajte cibuľu a smažte do zlatista.
  • Cibuľu odhrňte na stranu hrnca a na voľné miesto, ktoré ste vytvorili, pridajte paradajkovú pastu. Miešajte 2 až 3 minúty, alebo kým paradajková pasta nestmavne na červenohnedú farbu.
  • Pridajte tymian, cesnak, zeler a mrkva. Varte za stáleho miešania 2 minúty.
  • Do hrnca pridáme šošovku, 8 hrnčekov vývaru, sójovú omáčku, soľ a korenie.
  • Varte na strednom ohni 55 až 60 minút, alebo pokiaľ nie je šošovka mäkká.
  • Vyberte 2 hrnčeky polievky a rozmixujte, vráťte do hrnca a vmiešajte citrónovú šťavu.
  • Pridajte nakrájaný kel a varte 1 až 2 minúty, alebo kým kel nezmäkne.
  • Dochuťte soľou, čiernym korením alebo citrónovou šťavu podľa potreby a podávajte.
šošovková polievka so zeleninou
Zdroj: unicornsinthekitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.