Výborná pórová nátierka s tvarohom

Výborná pórová nátierka s tvarohom

Neviete, čo netradičného namazať na chlebíčky? Vyskúšajte túto lahodnú nátierku!

Ingrediencie:

  • 3 póry (len svetlé časti)
  • 4 PL masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 šálky tvarohu
  • 200 g smotanového syra
  • 1 PL čerstvých byliniek
  • šťava z polovice citróna
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Vo veľkej panvici rozpustite maslo.
  2. Pridajte k nemu očistený a na kolieska nakrájaný pór, prelisované strúčiky cesnaku, soľ a korenie.
  3. Varte približne 10 minút.
  4. Do teplej zmesi vmiešajte smotanový syr a premiešajte, aby sa do zmesi dobre zapracoval.
  5. Keď zmes vychladne, pridajte aj tvaroh, bylinky a citrónovú šťavu.
  6. Všetko dôkladne premiešajte.

Túto nátierku môžete podávať ako súčasť občerstvenia na najrôznejších večierkoch či oslavách.

Nátierka z póru a tvarohu zdobená pažítkou
zdroj: artzyfoodie.com

Pórová nátierka chutí skvele nielen s pečivom, ale aj s najrôznejšími tyčinkami, krekry či praclíky. Načerpajte inšpiráciu z našich receptov na slané pečivo .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.