Neviete, čo netradičného namazať na chlebíčky? Vyskúšajte túto lahodnú nátierku!
Ingrediencie:
- 3 póry (len svetlé časti)
- 4 PL masla
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/2 šálky tvarohu
- 200 g smotanového syra
- 1 PL čerstvých byliniek
- šťava z polovice citróna
- soľ, korenie
Postup:
- Vo veľkej panvici rozpustite maslo.
- Pridajte k nemu očistený a na kolieska nakrájaný pór, prelisované strúčiky cesnaku, soľ a korenie.
- Varte približne 10 minút.
- Do teplej zmesi vmiešajte smotanový syr a premiešajte, aby sa do zmesi dobre zapracoval.
- Keď zmes vychladne, pridajte aj tvaroh, bylinky a citrónovú šťavu.
- Všetko dôkladne premiešajte.
Túto nátierku môžete podávať ako súčasť občerstvenia na najrôznejších večierkoch či oslavách.
Pórová nátierka chutí skvele nielen s pečivom, ale aj s najrôznejšími tyčinkami, krekry či praclíky. Načerpajte inšpiráciu z našich receptov na slané pečivo .