Výborné morčacie na karí

Výborné morčacie na karí

Vyskúšajte tento recept na morčacie karí v štýle pokrmu tikka masala. Mäso môžete pripraviť na kocky alebo nechajte prsia vcelku.

Ingrediencie

  • 500g morčacích pŕs, nakrájaných alebo vcelku
  • 350ml konzervovaných paradajok
  • 1 cibuľa
  • 1 červená paprika, nakrájaná na plátky
  • 1 lyžička chilli
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3cm nastrúhaného zázvoru
  • 2 lyžičky kari korenia
  • 3 lyžičky garam masala
  • 200ml kokosového mlieka
  • 1 lyžica olivového oleja
  • Soľ a korenie na dochutenie

Postup

  • Na hlbokej panvici rozohrejte olivový olej a nechajte speniť cibuľu. Potom pridajte papriku a restujte cca 5 minút.
  • Pridajte čili, cesnak, strúhaný zázvor, garam masalu a karí korenie. Vymažte ďalšie 2 minúty. V prípade potreby prilejte trochu vody.
  • Pridajte morčacie mäso, konzervované paradajky, kokosové mlieko, soľ a korenie a duste na miernom ohni cca 15 minút, kým omáčka mierne nezhustne.
  • Hotové podávajte s ryžou.
Prsia z morky s karí omáčkou v štýle tikka masala.
Zdroj: cafedelites.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.