Vyskúšajte tento recept na morčacie karí v štýle pokrmu tikka masala. Mäso môžete pripraviť na kocky alebo nechajte prsia vcelku.
Ingrediencie
- 500g morčacích pŕs, nakrájaných alebo vcelku
- 350ml konzervovaných paradajok
- 1 cibuľa
- 1 červená paprika, nakrájaná na plátky
- 1 lyžička chilli
- 3 strúčiky cesnaku
- 3cm nastrúhaného zázvoru
- 2 lyžičky kari korenia
- 3 lyžičky garam masala
- 200ml kokosového mlieka
- 1 lyžica olivového oleja
- Soľ a korenie na dochutenie
Postup
- Na hlbokej panvici rozohrejte olivový olej a nechajte speniť cibuľu. Potom pridajte papriku a restujte cca 5 minút.
- Pridajte čili, cesnak, strúhaný zázvor, garam masalu a karí korenie. Vymažte ďalšie 2 minúty. V prípade potreby prilejte trochu vody.
- Pridajte morčacie mäso, konzervované paradajky, kokosové mlieko, soľ a korenie a duste na miernom ohni cca 15 minút, kým omáčka mierne nezhustne.
- Hotové podávajte s ryžou.