Chcete, aby boli rožky ešte chrumkavejšie,? Ihneď po upečení ich odstráňte z plechu a dajte ich vychladnúť na kovový rošt na pečenie.
Ingrediencie:
- 3 a 1⁄2 šálky polohrubej múky
- 1 šálka svetlého piva
- 1 žĺtok
- 1 bielok
- 1 čajová lyžička soli
- 30 g droždia
- 50 ml oleja
- 1 PL mlieka
- rasca
- soľ
Postup:
- Z trošky piva a droždia si pripravte kvások.
- V medziobdobí v miske zmiešajte múku, soľ, žĺtok a zvyšok piva.
- Prilejte kvások a vypracujte do podoby tuhšieho cesta, ktoré nechajte na teplom mieste aspoň hodinu vykysnúť.
- Potom cesto rozdeľte na dve polovice, každú z nich rozvaľkajte valčekom a nakrájajte na šesť rovnako veľkých trojuholníkov.
- Trojuholníky zrolujte do podoby rožkov.
- Pivné rožky nechajte ešte približne 15-20 minút kysnúť na plechu vyloženom papierom na pečenie.
- Pred vložením do rúry a potrite bielkom zmiešaným s jednou polievkovou lyžicou mlieka.
- Posypte rascou a soľou.
- Pečte približne 10-15 minút, v závislosti od veľkosti rožkov, v rúre predhriatej na 200 °C.
Pivo sa samozrejme využíva nielen pri pečení, ale aj varení. Inšpirujte sa našimi rozmanitými receptami na mäso na pive .