Výborné prstienky z červeného vína

Výborné prstienky z červeného vína

Obľúbené pečivo talianskeho pôvodu, ktoré je charakteristické svojou krehkosťou a lahodnou chuťou.

Ingrediencie:

  • 250 g hladkej múky
  • 135 g cukru
  • 100 ml červeného vína
  • 90 g oleja
  • 20 g nesladeného kakaového prášku
  • 6 g prášku do pečiva
  • kôra z polovice pomaranča
  • 1 g škoricového prášku
  • štipka mletého klinčeka
  • hnedý cukor na obalenie

Postup:

  1. V mise zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva, kakao, škoricu, klinčeky a všetko dobre premiešajte.
  2. Pridajte nastrúhanú pomarančovú kôru a olej, červené víno.
  3. Vypracujte v cesto, v prípade potreby pridajte ešte trochu múky.
  4. Pomocou lyžice potom odoberajte malé množstvo cesta a prstami vytvarujte tvar prstienka.
  5. Veľkosť prstienkov záleží na vašich preferenciách, len je podľa toho nutné upraviť dobu pečenia.
  6. Prstienky na záver obaľte v hnedom cukre a položte ich v dostatočných rozostupoch na plech vyložený papierom na pečenie.
  7. Pečte v rúre predhriatej na 175 °C približne 10-14 minút.
Výborné vianočné prstienky z červeného vína.
zdroj: blog.giallozafferano.it

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.