Obľúbené pečivo talianskeho pôvodu, ktoré je charakteristické svojou krehkosťou a lahodnou chuťou.
Ingrediencie:
- 250 g hladkej múky
- 135 g cukru
- 100 ml červeného vína
- 90 g oleja
- 20 g nesladeného kakaového prášku
- 6 g prášku do pečiva
- kôra z polovice pomaranča
- 1 g škoricového prášku
- štipka mletého klinčeka
- hnedý cukor na obalenie
Postup:
- V mise zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva, kakao, škoricu, klinčeky a všetko dobre premiešajte.
- Pridajte nastrúhanú pomarančovú kôru a olej, červené víno.
- Vypracujte v cesto, v prípade potreby pridajte ešte trochu múky.
- Pomocou lyžice potom odoberajte malé množstvo cesta a prstami vytvarujte tvar prstienka.
- Veľkosť prstienkov záleží na vašich preferenciách, len je podľa toho nutné upraviť dobu pečenia.
- Prstienky na záver obaľte v hnedom cukre a položte ich v dostatočných rozostupoch na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte v rúre predhriatej na 175 °C približne 10-14 minút.