Pre milovníkov čokoládových tort bude táto receptúra naozajstným luxusom. Cesto má vynikajúcu chuť, skvelú štruktúru a po upečení sú úžasne vláčne.
Ingrediencie:
- 460 g zmesi na prípravu čokoládovej torty (v recepte bola použitá značka RUF)
- 3 vajcia
- 200 g smotany na šľahanie (35 %)
- 2 hrnčeky mrazom sušených malín
- 1/4 hrnčeka práškového cukru
- 1/2 hrnčeka mascarpone
- 1 polievková lyžica vanilkového extraktu
- 1 a 1/2 hrnčeka smotany (12 %)
- 2 hrsti lupienkov z mliečnej čokolády
- 1/2 hrnčeka čerstvých malín
Postup:
- Zmes na tortu nasypeme do misy, pridáme vajcia aj smotanu 35% a dôkladne zamiešame.
- Predhrejeme si vaflovač a vždy do neho nalejeme 1/3 hrnčeka cesta do strednej časti vaflovača a pečieme, kým nebude vafle hnedasté, asi 1 a 1/2 minúty.
- Vyberieme a odložíme na kuchynskú mriežku. Takto spracujeme všetko cesto a potom necháme úplne vychladnúť.
- Dohromady by nám malo cesto vystačiť na 8 vaflí.
- Mrazom sušenej maliny nasypeme do nádoby mixéra, pridáme cukor a mixujeme, kým nie sú ako prach.
- Pridáme mascarpone, vanilkový extrakt, hrnček smotany 12% a šľaháme do hustej krémovej konzistencie.
- Čokoládové lupienky vsypeme do misky a dáme si do malého hrnca zahriať 1/2 hrnčeka smotany 12% na strednom ohni, aby sa na povrchu začali tvoriť malé bublinky a smotana sa začala trochu variť.
- Zahriatu smotanu nalejeme k čokoládovým lupienkom a miešame tak dlho, až sa čokoláda rozpustí a zmes bude pekne hladká.
- Pripravíme si stojan na tortu alebo servírovací tanier a začneme vrstviť.
- Na tanier položíme vafľu, natrieme vrstvou malinového krému po okrajoch, aby uprostred zostal v priemere 3 – 4 cm priestor, do ktorého vlejeme 1 lyžicu čokoládovej zmesi.
- Prikryjeme ďalšou vafľou a postupujeme rovnako, kým nám nedôjdu vafle, pričom poslednú vafľu ozdobíme krémom uprostred a pokvapkáme ozdobne zostávajúcou čokoládou.
- Môžeme ešte poprášiť práškovým cukrom.
Tip: Vajcia a smotana na šľahanie sú suroviny potrebné na spracovanie krabicovej zmesi na tortu danej značky, pokiaľ budeme používať inú značku, musíme ingrediencie prispôsobiť návodu na obale.
Tip: Ak si neviete rady s výberom toho správneho prístroja, mrknite na náš veľký test elektrických vaflovačov .