Výborné vafle s čokoládou a malinami

Výborné vafle s čokoládou a malinami

Pre milovníkov čokoládových tort bude táto receptúra naozajstným luxusom. Cesto má vynikajúcu chuť, skvelú štruktúru a po upečení sú úžasne vláčne.

Ingrediencie:

  • 460 g zmesi na prípravu čokoládovej torty (v recepte bola použitá značka RUF)
  • 3 vajcia
  • 200 g smotany na šľahanie (35 %)
  • 2 hrnčeky mrazom sušených malín
  • 1/4 hrnčeka práškového cukru
  • 1/2 hrnčeka mascarpone
  • 1 polievková lyžica vanilkového extraktu
  • 1 a 1/2 hrnčeka smotany (12 %)
  • 2 hrsti lupienkov z mliečnej čokolády
  • 1/2 hrnčeka čerstvých malín

Postup:

  • Zmes na tortu nasypeme do misy, pridáme vajcia aj smotanu 35% a dôkladne zamiešame.
  • Predhrejeme si vaflovač a vždy do neho nalejeme 1/3 hrnčeka cesta do strednej časti vaflovača a pečieme, kým nebude vafle hnedasté, asi 1 a 1/2 minúty.
  • Vyberieme a odložíme na kuchynskú mriežku. Takto spracujeme všetko cesto a potom necháme úplne vychladnúť.
  • Dohromady by nám malo cesto vystačiť na 8 vaflí.
  • Mrazom sušenej maliny nasypeme do nádoby mixéra, pridáme cukor a mixujeme, kým nie sú ako prach.
  • Pridáme mascarpone, vanilkový extrakt, hrnček smotany 12% a šľaháme do hustej krémovej konzistencie.
  • Čokoládové lupienky vsypeme do misky a dáme si do malého hrnca zahriať 1/2 hrnčeka smotany 12% na strednom ohni, aby sa na povrchu začali tvoriť malé bublinky a smotana sa začala trochu variť.
  • Zahriatu smotanu nalejeme k čokoládovým lupienkom a miešame tak dlho, až sa čokoláda rozpustí a zmes bude pekne hladká.
  • Pripravíme si stojan na tortu alebo servírovací tanier a začneme vrstviť.
  • Na tanier položíme vafľu, natrieme vrstvou malinového krému po okrajoch, aby uprostred zostal v priemere 3 – 4 cm priestor, do ktorého vlejeme 1 lyžicu čokoládovej zmesi.
  • Prikryjeme ďalšou vafľou a postupujeme rovnako, kým nám nedôjdu vafle, pričom poslednú vafľu ozdobíme krémom uprostred a pokvapkáme ozdobne zostávajúcou čokoládou.
  • Môžeme ešte poprášiť práškovým cukrom.

Tip: Vajcia a smotana na šľahanie sú suroviny potrebné na spracovanie krabicovej zmesi na tortu danej značky, pokiaľ budeme používať inú značku, musíme ingrediencie prispôsobiť návodu na obale.

Luxusné čokoládové vaflové cesto zdobené malinami a toppingom.
Zdroj: https://foodnetwork.co.uk/

Tip: Ak si neviete rady s výberom toho správneho prístroja, mrknite na náš veľký test elektrických vaflovačov .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.