Okrem červeného vína môžete pri príprave diviačieho mäsa využiť aj pivo. Obvykle sa odporúča predovšetkým pivo čierne, použiť sa dá ale aj svetlé.
Ingrediencie:
- 800 g diviačieho mäsa, napríklad stehná
- 150 ml čierneho piva
- 200 ml vody alebo vývaru
- 3 cibuľa
- 2 PL hladkej múky
- bobkový list
- borievka
- tymian
- nové korenie
- olej
- soľ, korenie
Postup:
- Umyté diviačie mäso nakrájajte na plátky, osoľte, okoreňte, posypte tymianom a zalejte olivovým olejom.
- Nechajte takto marinovať aspoň 30 minút.
- Následne na panvici či v hrnci zosklovaťte na oleji nakrájanú cibuľu.
- Pridajte namarinované diviačie mäso a zľahka orestujte.
- Pridajte k zmesi bobkový list a ostatné korenie, podlejte pivom.
- Hrniec či panvicu priklopte a nechajte dusiť, kým mäso zmäkne.
- V priebehu dusenia podľa potreby podlievajte vodou alebo vývarom.
- Na záver zahustite omáčku pomocou múky.
Takto pripravený pokrm servírujte s knedľou, polentou alebo zemiakovou kašou.