Výborný recept na slivkovú buchtu s tvarohom

Výborný recept na slivkovú buchtu s tvarohom

Chutná, jemná a nadýchaná buchta, posypaná výbornou posýpkou. Tomuto receptu jednoducho neodoláte!

Ingrediencie

Cesto:

  • 480 g múky
  • 200 ml mlieka
  • 50 ml vody
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 4 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 1 čajová lyžička droždia
  • 250 g tvarohu
  • 1 vajce
  • 3 polievkové lyžice cukru
  • 1 ks vanilkového pudingu

Drobenka:

  • 4 polievkové lyžice cukru
  • 5 polievkových lyžíc múky
  • 50 masla (v izbovej teplote)
  • rastlinný olej

Postup

  • Múku nasypte do misy. Vo vedľajšej miske zmiešajte mlieko s teplou vodou a zmes prilejte k múke.
  • Následne pridajte zvyšné ingrediencie (tvaroh ponechajte bokom), všetko premiešajte a uhneťte cesto. To by malo byť mäkké, a nie príliš husté.
  • Hotové cesto vložte do misy, vymastenej rastlinným olejom a zakryte potravinovou fóliou. Nechajte odpočívať, na teplom mieste, 50-60 minút.
  • Zatiaľ čo cesto odpočíva, pripravte si posýpku.
  • Cukor s múkou a maslom zmiešajte a, pomocou rúk, vytvorte drobčeky, ktoré odložte chladiť do chladničky.
  • Akonáhle je cesto pripravené, položte ho na dosku, potretú rastlinným olejom a rozdeľte ho na 12 rovnakých kusov (1 ks by mal vážiť približne 70–75 g).
  • Zo sliviek odstráňte kôstky a každú slivku rozrežte na 4 rovnomerné kúsky.
  • Z každého kúska cesta vyvaľkajte placku s priemerom 12–13 cm a do jej stredu vložte kúsok tvarohu a dve polovice slivky. Takto pokračujte pri všetkých kusoch cesta.
  • Okraje placky zdvihnite smerom hore a hornej časti spojte dohromady. Vzniknú vám malé buchtičky.
  • Buchtičky vložte do pekáča, vymasteného olejom a zakryte čistou utierkou. Nechajte stáť 10-15 minút.
  • Následne všetko zasypte posýpkou, ktorú máte pripravenú v chladničke.
  • Pečte, v predhriatej rúre, na 180 ° C, a to po dobu 30-35 minút. Po upečení všetko vyberte a prekryte potravinovou fóliou. Nechajte zakryté 10 minút.
  • Následne fóliu odstráňte, slivkové buchty s tvarohom nechajte, na chladiacom rošte, vychladnúť a podávajte.

Okrúhla slivkovo-drobenková buchta.
zdroj: en.edunclub.ru

Chutí vám drobenka? Pripravte si ďalšie recepty na posýpkové koláče .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.