Čo by to bolo za výber receptov s kávovými múčnikmi, keby tu nebol aj recept podobný tiramisu? Namiesto mascarpone použijeme tvaroh, aby bol výsledok ešte lahodnejší.
Ingrediencie
- 40-45 cukrárskych piškótov
- 300ml silnej kávy
- 6 lyžíc rumu
- 450g tvarohu vo vaničke
- 4 vajcia
- 100g cukru kryštál
- 480ml smotany na šľahanie
- 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
- 2 lyžičky holandského kakaa
- Štipka soli
Postup
- V mise zmiešajte uvarenú kávu s rumom a postupne ponárajte cukrárske piškóty. Len trochu z každej strany aby neboli úplne nasiaknuté a mokré.
- Do pripravenej tortovej formy alebo inej zapekacej misy skladajte základnú vrstvu piškótov.
- Pripravte si krém pomocou ručného mixéra tak, že vyšľaháte tvaroh so žĺtkami a 50g cukru.
- Pomocou šľahača vyšľahajte smotanu a vanilkový extrakt a zmiešajte s tvarohovou zmesou.
- Vyšľahajte bielky so štipkou soli do peny a potom zašľahajte ďalších 50g cukru. Zmiešajte s tvarohovou zmesou.
- Polovicu krému rovnomerne rozotrite na spodnú vrstvu piškótov. Potom namočte ďalšie piškóty do kávy s rumom a naskladajte ďalšiu vrstvu na krém.
- Navrch rovnomerne rozotrite druhú polovicu krému, uhlaďte a dajte do chladničky na 2-3 hodiny.
- Vychladnutý dezert posypte kakaom, zakryte potravinárskou fóliou a dajte do chladničky aspoň na 2 hodiny, najlepšie cez noc.
- Hotový dezert podávajte nakrájaný na kúsky.