Výborný tvarohový múčnik s kávovou chuťou

Výborný tvarohový múčnik s kávovou chuťou

Čo by to bolo za výber receptov s kávovými múčnikmi, keby tu nebol aj recept podobný tiramisu? Namiesto mascarpone použijeme tvaroh, aby bol výsledok ešte lahodnejší.

Ingrediencie

  • 40-45 cukrárskych piškótov
  • 300ml silnej kávy
  • 6 lyžíc rumu
  • 450g tvarohu vo vaničke
  • 4 vajcia
  • 100g cukru kryštál
  • 480ml smotany na šľahanie
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 2 lyžičky holandského kakaa
  • Štipka soli

Postup

  • V mise zmiešajte uvarenú kávu s rumom a postupne ponárajte cukrárske piškóty. Len trochu z každej strany aby neboli úplne nasiaknuté a mokré.
  • Do pripravenej tortovej formy alebo inej zapekacej misy skladajte základnú vrstvu piškótov.
  • Pripravte si krém pomocou ručného mixéra tak, že vyšľaháte tvaroh so žĺtkami a 50g cukru.
  • Pomocou šľahača vyšľahajte smotanu a vanilkový extrakt a zmiešajte s tvarohovou zmesou.
  • Vyšľahajte bielky so štipkou soli do peny a potom zašľahajte ďalších 50g cukru. Zmiešajte s tvarohovou zmesou.
  • Polovicu krému rovnomerne rozotrite na spodnú vrstvu piškótov. Potom namočte ďalšie piškóty do kávy s rumom a naskladajte ďalšiu vrstvu na krém.
  • Navrch rovnomerne rozotrite druhú polovicu krému, uhlaďte a dajte do chladničky na 2-3 hodiny.
  • Vychladnutý dezert posypte kakaom, zakryte potravinárskou fóliou a dajte do chladničky aspoň na 2 hodiny, najlepšie cez noc.
  • Hotový dezert podávajte nakrájaný na kúsky.
Kúsok tvarohovej tiramisu s holandským kakaom.
Zdroj: sallysbakingaddiction.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.