Výdatná hovädzia polievka

Výdatná hovädzia polievka

Receptov z pomalého hrnca nie je nikdy dosť. Preto neváhajte a pustite sa do prípravy tejto jesennej polievky, ktorá má skvelú chuť, je nadupaná skvelými surovinami a zahreje vás na veľmi dlhú dobu.

Ingrediencie:

  • 2 polievkové lyžice paradajkovej pasty
  • 2 lyžičky rasce
  • 2 lyžičky údené papriky
  • 3 hrnčeky hovädzieho vývaru
  • 600 g hovädzieho mäsa na polievku nakrájaného na kúsky
  • 2 lyžice polohrubej múky
  • 2 stredne veľké mrkvy nakrájané na šikmé kolíky
  • 1 cibuľa nakrájaná nadrobno
  • 2 – 3 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno
  • 1/4 malého zväzku petržlenu
  • 1/2 hrnčeka kuskusu
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

  • Pripravíme si pomalý hrniec s objemom 5 až 6 litrov.
  • Do hrnca dáme paradajkový pretlak, rascu, papriku a ručnou metlou či mixérom prešľaháme. Postupne zašľaháme hovädzí vývar.
  • Hovädzie mäso premiešame s múkou, soľou, čiernym korením a pridáme do pomalého hrnca.
  • Prihodíme mrkvu, cibuľu aj cesnak. Petržlenovú vňať zviažeme kuchynským povrázkom a tiež dáme do hrnca.
  • Zakryjeme a varíme do zmäknutia mäsa.
  • Pri vysokej teplote necháme variť 3 a 1/2 až 4 a 1/2 hodiny, pokiaľ nastavíme nízku teplotu, je potrebné nechať polievku variť 7 – 8 hodín.
  • Zhruba 15 minút predtým, než budeme servírovať polievku, dáme do misky kuskus, 1/4 lyžičky soli a zalejeme 2/3 hrnčeka vriacej vody.
  • Zakryjeme, aby mohol kuskus pracovať a vstrebať všetku tekutinu. Zaklopené necháme asi 10 – 12 minút.
  • Listy petržlenovej vňate nasekáme nadrobno a primiešame do kuskusu.
  • Hotovú polievku naservírujeme do misiek a hore dáme trochu kuskusu.
Gulášová polievka z hovädzieho mäsa so zeleninou varená v pomalom hrnci.
Zdroj: https://www.womansday.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.