Výdatná polievka miso

Výdatná polievka miso

Úžasné spojenie bohatého miso vývaru, sójových bôbov edamame bohatých na bielkoviny, chutných a sýtych rezance soba a čerstvej zeleniny v jednom hrnci. To jednoducho musíte vyskúšať!

INGREDIENCIA

  • 1/2 lyžičky praženého sezamového oleja (voliteľne)
  • 1 lyžica olúpaného a nasekaného koreňa zázvoru
  • 4 strúčiky nasekaného cesnaku
  • 12 šálok vody
  • 1/2 lyžice wakame alebo iné morské riasy
  • 1 a 1/2 šálky mrkvy nakrájané na tyčinky
  • 40 g sušených húb shiitake
  • 1 a 1/2 šálky mrazených lúpaných sójových bôbov edamame
  • 140 g nevarených pohánkových rezancov soba
  • 500 g baby potom choi, nakrájaného na centimetrové plátky
  • 6 – 8 lyžíc bieleho misa
  • 1 lyžička wasabi (voliteľne alebo podľa chuti)

POSTUP

  • Vo veľkom hrnci s nepriľnavým povrchom rozohrejte sezamový olej.
  • Pridajte zázvor a cesnak a restujte jednu minútu.
  • Pridajte vodu, wakame, mrkvu a sušené huby a priveďte do varu.
  • Prikryte a varte 15 minút, alebo kým huby nezmäknú.
  • Pridajte edamame a varte ďalších 5 minút.
  • Pridajte rezance a potom choy, prikryte a varte, kým nie sú rezance mäkké, asi 7 minút.
  • Vložte miso a wasabi do misky a pridajte asi 1/2 šálky horúceho polievkového vývaru.
  • Miešajte alebo šľahajte, kým v zmesi nebudú žiadne hrudky, a potom pridajte do hrnca a prehrejte, ale nevarte.
  • Ochutnajte a podľa potreby pridajte ďalšie miso alebo wasabi.
Japonská polievka s hubami, pohánkovými rezancami, sójovými bôbmi, mrkvou a šalátom v hlbokom tanieri.
www.blog.fatfreevegan.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.