Úžasné spojenie bohatého miso vývaru, sójových bôbov edamame bohatých na bielkoviny, chutných a sýtych rezance soba a čerstvej zeleniny v jednom hrnci. To jednoducho musíte vyskúšať!
INGREDIENCIA
- 1/2 lyžičky praženého sezamového oleja (voliteľne)
- 1 lyžica olúpaného a nasekaného koreňa zázvoru
- 4 strúčiky nasekaného cesnaku
- 12 šálok vody
- 1/2 lyžice wakame alebo iné morské riasy
- 1 a 1/2 šálky mrkvy nakrájané na tyčinky
- 40 g sušených húb shiitake
- 1 a 1/2 šálky mrazených lúpaných sójových bôbov edamame
- 140 g nevarených pohánkových rezancov soba
- 500 g baby potom choi, nakrájaného na centimetrové plátky
- 6 – 8 lyžíc bieleho misa
- 1 lyžička wasabi (voliteľne alebo podľa chuti)
POSTUP
- Vo veľkom hrnci s nepriľnavým povrchom rozohrejte sezamový olej.
- Pridajte zázvor a cesnak a restujte jednu minútu.
- Pridajte vodu, wakame, mrkvu a sušené huby a priveďte do varu.
- Prikryte a varte 15 minút, alebo kým huby nezmäknú.
- Pridajte edamame a varte ďalších 5 minút.
- Pridajte rezance a potom choy, prikryte a varte, kým nie sú rezance mäkké, asi 7 minút.
- Vložte miso a wasabi do misky a pridajte asi 1/2 šálky horúceho polievkového vývaru.
- Miešajte alebo šľahajte, kým v zmesi nebudú žiadne hrudky, a potom pridajte do hrnca a prehrejte, ale nevarte.
- Ochutnajte a podľa potreby pridajte ďalšie miso alebo wasabi.