Výživná polievka s veľkými kusmi cukiet s mrkvou, fazuľami, špenátom, bazalkou a citrónom je ľahká, jednoduchá a ideálna na leto.
Ingrediencie:
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 stredná cibuľa, nakrájaná na kocky
- 1 stredná mrkva, nakrájaná na kocky
- 2 stonky stredného řapíkatého zeleru, nakrájaného na kocky
- 3 strúčiky cesnaku, lisovaného
- 5 šálok zeleninového vývaru
- 400 gramov fazule cannellini, scedených a opláchnutých
- ¼ lyžičky vločiek červeného chilli
- 500 g cukety, nakrájané na štvrťky a na plátky
- 60 g baby špenátu
- ½ šálky čerstvých listov bazalky, nahrubo nasekaných
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- soľ a korenie na dochutenie
Postup
- Dno veľkého hrnca potrite olejom a nechajte ho minútu zahriať.
- Potom pridajte cibuľu, mrkvu a stopkový zeler.
- Zeleninu poťte za občasného miešania asi 5 minút, kým nezmäkne.
- Vmiešajte cesnak a varte ho so zeleninou asi 1 minútu, kým nezačne voňať.
- Vmiešajte vývar, fazuľu a vločky červeného chilli.
- Zvýšte teplotu a priveďte tekutinu do varu.
- Znížte teplotu a nechajte polievku variť asi 15 minút, kým mrkva nezmäkne.
- Vmiešajte cuketu a duste asi 5 minút, kým cuketa nezmäkne, ale nie je kašovitá.
- Vmiešajte špenát a duste ešte asi 1 minútu.
- Hrniec stiahnite z platne, potom vmiešajte bazalku a citrónovú šťavu.
- Polievku dochuťte soľou a korením podľa chuti.
- Naberačkou nalejte do misiek a podávajte.
Už ste niekedy skúšali recepty na cuketový perník , ktorý je vláčny a jemný? Táto zelenina dodá cestu dokonalú vlhkosť, takže sa nemôže stať, že by bol výsledný múčnik suchý. Inšpirujte sa v našom článku a potešte svojich blízkych aj priatelia niečím lahodným a chutným.