Výdatná polievka z cukiet, mrkvy a fazule

Výdatná polievka z cukiet, mrkvy a fazule

Výživná polievka s veľkými kusmi cukiet s mrkvou, fazuľami, špenátom, bazalkou a citrónom je ľahká, jednoduchá a ideálna na leto.

Ingrediencie:

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 stredná cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 1 stredná mrkva, nakrájaná na kocky
  • 2 stonky stredného řapíkatého zeleru, nakrájaného na kocky
  • 3 strúčiky cesnaku, lisovaného
  • 5 šálok zeleninového vývaru
  • 400 gramov fazule cannellini, scedených a opláchnutých
  • ¼ lyžičky vločiek červeného chilli
  • 500 g cukety, nakrájané na štvrťky a na plátky
  • 60 g baby špenátu
  • ½ šálky čerstvých listov bazalky, nahrubo nasekaných
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • soľ a korenie na dochutenie

Postup

  1. Dno veľkého hrnca potrite olejom a nechajte ho minútu zahriať.
  2. Potom pridajte cibuľu, mrkvu a stopkový zeler.
  3. Zeleninu poťte za občasného miešania asi 5 minút, kým nezmäkne.
  4. Vmiešajte cesnak a varte ho so zeleninou asi 1 minútu, kým nezačne voňať.
  5. Vmiešajte vývar, fazuľu a vločky červeného chilli.
  6. Zvýšte teplotu a priveďte tekutinu do varu.
  7. Znížte teplotu a nechajte polievku variť asi 15 minút, kým mrkva nezmäkne.
  8. Vmiešajte cuketu a duste asi 5 minút, kým cuketa nezmäkne, ale nie je kašovitá.
  9. Vmiešajte špenát a duste ešte asi 1 minútu.
  10. Hrniec stiahnite z platne, potom vmiešajte bazalku a citrónovú šťavu.
  11. Polievku dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  12. Naberačkou nalejte do misiek a podávajte.
Zeleninová polievka s fazuľami, bazalkou servírovaná v hlbokom tanieri s lyžicou.
www.connoisseurusveg.com

Už ste niekedy skúšali recepty na cuketový perník , ktorý je vláčny a jemný? Táto zelenina dodá cestu dokonalú vlhkosť, takže sa nemôže stať, že by bol výsledný múčnik suchý. Inšpirujte sa v našom článku a potešte svojich blízkych aj priatelia niečím lahodným a chutným.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.