Kokosové mlieko je v indickej a thajskej kuchyni, vyskúšajte jeho použitie aj v tomto recepte.
Ingrediencie:
Kuracie mäso
- 1000 g kuracích pŕs
- 1/2 čajovej lyžičky chilli
- 1/2 čajovej lyžičky mletej rasce
- 1 čajová lyžička koriandra
- soľ, korenie
Polievka
- 1 a 1/2 šálky ovsených vločiek
- 1/4 šálky kokosového mlieka
- 3 šálky vody
- 1 cibuľa
- 1 šálka (mrkva, fazuľa, kukurica a hrášok)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/2 čajové lyžička chilli
- 1/2 čajovej lyžičky koriandra
- 1/4 čajovej lyžičky kurkumy
- 1/2 PL citrónovej šťavy
- 1 PL oleja
- soľ
- nasekaný koriander na ozdobu
Postup:
- Kuracie prsia zmiešajte s korením.
- Mäso varte v hrnci s vodou, kým sa voda nevyvarí a kura nezíska svetlo hnedú farbu.
- Nechajte mäso vychladnúť a potom ho rozdrobte vidličkou.
- V hrnci rozohrejte olej.
- Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak, osoľte a minútu restujte.
- Pridajte zmes nakrájanej zeleniny a prikryté varte niekoľko minút, kým zelenina nezmäkne.
- Dajte do hrnca tiež rozdrobené varené kuracie mäso.
- Dôkladne premiešajte.
- Pridajte ovsené vločky a niekoľko minút ich restujte.
- Okoreňte pomocou chilli, koriandra, kurkumy a soli, dobre premiešajte.
- Prilejte vodu a niekoľko minút povarte.
- Následne pridajte citrónovú šťavu a kokosové mlieko.
- Dôkladne premiešajte a minútu povarte.
- Ochutnajte av prípade potreby pridajte viac soli.
- Ozdobte koriandrom a môžete podávať.
Táto vločková polievka môže byť okrem koriandra servírovaná aj s vyprážanou cibuľkou.
Recepty na vločkovú polievku nie sú jedinými polievkami, ktoré si môžete za chladných večerov uvariť. Inšpirujte sa našimi krémovými polievkami !