Máme pre vás aj recept na vyfúknuté šľahačkové pečivo, ktoré neodmysliteľne patrí k voňavým Vianociam. Príprava je naozaj jednoduchá a zvládne ju každý.
Ingrediencie
- 500g hladkej múky
- 250ml smotany na šľahanie
- 250g masla
- Múčkový cukor na obaľovanie (+ vanilkový)
Postup
- Múku zmiešajte so zmäknutým maslom, prilejte smotanu a vypracujte hladké cesto.
- Zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte asi 2 hodiny v chladničke.
- Z vychladeného cesta odtrhávajte kúsky az nich tvarujte menšie rožky (aby sa vám po nafúknutí nepolámali). Rožte potom naskladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte v predhriatej rúre pri 180 ° C cca 5 minút. Ale pozorne sledujte, každý rúra pečie inak. Pečie sa do zlatista.
- Ešte horúce pečivo obaľujte v práškovom cukre, ktorý môžete zmiešať aj s vanilkovým pre ešte lepšiu chuť.
- Skladujte vo vzduchotesnej nádobe na chladnom mieste.
Vyskúšajte naše ďalšie recepty na vanilkové rožteky . Máme ich veľa!