Vyfúknuté rohlíčky zo šľahačky

Vyfúknuté rohlíčky zo šľahačky

Máme pre vás aj recept na vyfúknuté šľahačkové pečivo, ktoré neodmysliteľne patrí k voňavým Vianociam. Príprava je naozaj jednoduchá a zvládne ju každý.

Ingrediencie

  • 500g hladkej múky
  • 250ml smotany na šľahanie
  • 250g masla
  • Múčkový cukor na obaľovanie (+ vanilkový)

Postup

  • Múku zmiešajte so zmäknutým maslom, prilejte smotanu a vypracujte hladké cesto.
  • Zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte asi 2 hodiny v chladničke.
  • Z vychladeného cesta odtrhávajte kúsky az nich tvarujte menšie rožky (aby sa vám po nafúknutí nepolámali). Rožte potom naskladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Pečte v predhriatej rúre pri 180 ° C cca 5 minút. Ale pozorne sledujte, každý rúra pečie inak. Pečie sa do zlatista.
  • Ešte horúce pečivo obaľujte v práškovom cukre, ktorý môžete zmiešať aj s vanilkovým pre ešte lepšiu chuť.
  • Skladujte vo vzduchotesnej nádobe na chladnom mieste.
Rožky zo šľahačky obalené v cukre.
Zdroj: sweetsandlifestyle.com

Vyskúšajte naše ďalšie recepty na vanilkové rožteky . Máme ich veľa!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.