Je to jednoduché kuracie rezne sa obalí v múke, v rozšľahanom vajci av strúhanke, nakoniec sa usmaží a je hotovo.
Ale koho by to bavilo, taká nuda a stále dookola… preto sme pre vás pripravili tieto recepty na nevšednú rezňu z kuracieho mäsa, ktoré si zamilujete!
Vyskúšajte a uvidíte, bude ich milovať celá rodina!
Naše recepty
Do cestíčka môžeme namiesto mlieka pridať aj smotanu, víno, alebo pivo. Okrem cestíčka z múky sa dajú rezne obaľovať aj v hustom zemiakovom alebo pikantnom cestíčku.
K rezňom podávame varené zemiaky či zemiakovú kašu a dopĺňame zeleninovým šalátom alebo ovocným kompótom. Hodí sa aj zemiakový šalát.
Prečo jesť kuracie mäso?
- Je výborným zdrojom proteínov , ktoré sú nevyhnutné ako pre podporu a nárast svalovej hmoty, tak pre regeneráciu
- Vďaka nízkemu obsahu tuku sa dobre hodí na redukčné diéty.
- Obsahuje niacín , jeden z vitamínov skupiny B, ktorý ovplyvňuje uvoľňovanie energie zo sacharidov a podieľa sa na riadení hladiny krvného cukru, niacínu sa tiež pripisuje schopnosť znižovať riziko vzniku rakoviny.
- Zaisťuje príjem selénu , ktorý chráni telo pri strese, zvyšuje účinnosť imunitného systému a je prevenciou proti vzniku rakovinového bujnenia.
- Obsahuje vitamín B6 , ktorý spoločne s niacínom ovplyvňuje energetický metabolizmus.
- Je zdrojom fosforu , ktorý udržuje zdravé zuby a kosti a má protizápalové účinky