Vajcia sú veľmi užitočnou surovinou a používajú sa do mnohých pokrmov, prípadne poslúžia aj ako malá desiata. Tento recept je svojim spôsobom klasika a hodí sa na každú príležitosť. Pre milovníkov pochúťok v tomto štýle odporúčam aj recepty na hermelínovú nátierku .
Ingrediencie:
- 8 vajec
- 1/2 hrnčeka majonézy
- 1 lyžička plnotučnej alebo dijonskej horčice
- 3 jarné cibuľky
- Soľ podľa chuti
- Štipka mletého čierneho korenia
- 1/4 lyžičky mletej sladkej papriky
Postup:
- Vajcia dáme do hrnca, zalejeme studenou vodou a privedieme do varu.
- Akonáhle sa začnú variť, odstavíme ich z tepla, zakryjeme pokrievkou av horúcej vode necháme odstáť 12 minút.
- Potom vyberieme z hrnca, ochladíme, olúpeme a nakrájame na kocky.
- Nakrájané vajcia dáme do misky, vmiešame majonézu, horčicu aj nakrájanú jarnú cibuľku.
- Osolíme, okoreníme a zasypeme sladkou paprikou.
- Naposledy premiešame a servírujeme na čerstvom chrumkavom chlebe, ale aj na slaných sušienkach či bagete.