Výpečky na cesnaku so špenátom

Výpečky na cesnaku so špenátom

Tradičná špecialita našich babičiek a mamičiek, keď nám chcú prilepšiť. A čím viac cesnaku, tým lepšie. Nájdete ho ako v mäse, tak v špenáte, ktorý je zjemnený smotanou a ku chrumkavým mäsovým kockám sa skvele hodí.

Ingrediencie:

Na mäso

  • 1 kg bravčového mäsa (môže byť kombinácia pleca a bôčika)
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 250 ml vody
  • čerstvo mleté korenie
  • soľ

Na špenát

  • 1 mrazený špenát
  • 1 cibuľa menšia
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice sadla
  • 4 lyžice hladkej múky
  • soľ
  • korenie

Postup:

Mäso

  • Nakrájajte bravčové mäso na kúsky (približne 2×2 cm).
  • Cibuľu olúpte a nasekajte nahrubo.
  • Olúpte cesnak a nakrájajte ho na plátky.
  • Mäso zo všetkých strán potrite soľou a korením.
  • Vložte mäso do pekáča spoločne s cesnakom a cibuľou. Dôkladne premiešajte a podlejte vodou.
  • Pekáč prikryte a vložte mäso do rúry predhriatej na 120 °C. Pečte minimálne 2 a pol hodiny, kým nebude mäso mäkké.
  • Potom odoberte veko, mäso premiešajte a zvýšte teplotu na 200 °C. Pečte ďalších 30-40 minút, kým sa všetka tekutina neodparí a zostane len tuk. V tejto fáze pečenia mäso niekoľkokrát premiešajte.

Špenát

  • Zatiaľ čo sa vám bude piecť mäso, pripravte si špenát.
  • Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno a nechajte speniť na masti.
  • Pridajte špenát a smotanu, dôkladne premiešajte a nechajte špenát roztopiť.
  • Akonáhle špenát zmäkne, za stáleho miešania pridávajte hladkú múku, aby sa v špenáte nevytvorili hrudky.
  • Potom ešte chvíľu povarte a špenát je hotový.

Hotový recept na bravčové výpečky podávajte so špenátom a zemiakovou knedľou. Knedľu môžete posypať opečenou cibuľkou.

bravčové s knedľou a špenátom
nomadparadise.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.