Vyprážaná bravčová pečeň na cesnaku

Vyprážaná bravčová pečeň na cesnaku

Túžite po zmene? Použite miesto klasickej cibule, ktorá sa pri príprave tohto pokrmu používa, cesnak. Uvidíte, že jedlo bude rovnako chutné!

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 1 šálka mlieka
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1/2 šálky hladkej múky
  • olej
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Bravčová pečeň umyte, odstráňte blany a nakrájajte na plátky.
  2. Plátky pečene namočte na dobu približne 60 minút do mlieka.
  3. Pečeň vyberte z mlieka a zľahka ich obaľte v múke.
  4. Takto pripravená pečeň vložte do panvice s rozohriatym olejom a zľahka ich z oboch strán niekoľko minút restujte.
  5. Pridajte soľ, korenie a prelisovaný cesnak a varte približne ďalších 5 minút.
  6. Pečeň v medziobdobí pravidelne otáčajte a dávajte pozor, aby ste ich neuvarili príliš, bola by zbytočne tvrdá.

Vyprážaná pečeň na cesnaku chutí skvele s hranolkami aj so zemiakovým šalátom.

Plátky z bravčovej pečene pripravované na cesnaku so zemiakovým šalátom
zdroj: mydeliciousmeals.com

Pečeň nemusíte iba smažiť. Dajú sa pripraviť aj na mnoho ďalších spôsobov. Inšpirujte sa našimi receptami na kuraciu pečeň 10-krát inak !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.