Túžite po zmene? Použite miesto klasickej cibule, ktorá sa pri príprave tohto pokrmu používa, cesnak. Uvidíte, že jedlo bude rovnako chutné!
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej pečene
- 1 šálka mlieka
- 3 strúčiky cesnaku
- 1/2 šálky hladkej múky
- olej
- soľ, korenie
Postup:
- Bravčová pečeň umyte, odstráňte blany a nakrájajte na plátky.
- Plátky pečene namočte na dobu približne 60 minút do mlieka.
- Pečeň vyberte z mlieka a zľahka ich obaľte v múke.
- Takto pripravená pečeň vložte do panvice s rozohriatym olejom a zľahka ich z oboch strán niekoľko minút restujte.
- Pridajte soľ, korenie a prelisovaný cesnak a varte približne ďalších 5 minút.
- Pečeň v medziobdobí pravidelne otáčajte a dávajte pozor, aby ste ich neuvarili príliš, bola by zbytočne tvrdá.
Vyprážaná pečeň na cesnaku chutí skvele s hranolkami aj so zemiakovým šalátom.
Pečeň nemusíte iba smažiť. Dajú sa pripraviť aj na mnoho ďalších spôsobov. Inšpirujte sa našimi receptami na kuraciu pečeň 10-krát inak !