Tento recept je klasikou, ktorá nikdy nevyjde z módy.
Inšpirujte sa a nechajte si chutiť!
Ingrediencie
- 300 g bravčovej pečene
- 500 g cibule
- 400 – 300 g anglickej slaniny
- soľ
- korenie
- majorán
- drvená rasca
- nasekaný cesnak
- zelené bylinky
Postup
- Bravčová pečeň, slaninu a cibuľu nakrájajte na tenké plátky.
- Na rozpálenú panvicu dajte anglickú slaninu (ak je chudá, pridajte lyžicu oleja) a nechajte ju pekne vypiecť dozlatista.
- Pár plátkov slaniny odložte nabok. Budete ich potrebovať na ozdobu.
- K slanine pridajte pečeň, ktorá tiež opečte a pridajte k nej cibuľu.
- Všetko premiešajte a restujte, kým cibuľa nezačne zlátnuť.
- Dochuťte soľou a korením. Môžete pridať aj majorán, čerstvé bylinky, drvenú rascu alebo cesnak.
- Podávajte s plátkami slaniny, zemiakovou kašou alebo čerstvým chlebom.
- Ak nemáte chuť na bravčové, môžete si pripraviť vyprážanú kuraciu pečeň, ktorá sa pripravuje podobne a chutí výborne.
Na pohodlnú prípravu pečene sa skvele hodí panvica s nepriľnavým povrchom. Preskúmajte recenzie panvíc značky Tefal a vyberte si tú pravú.