Vyprážaná bravčová pečeň na cibuľke a slanine

Vyprážaná bravčová pečeň na cibuľke a slanine

Tento recept je klasikou, ktorá nikdy nevyjde z módy.

Inšpirujte sa a nechajte si chutiť!

Ingrediencie

  • 300 g bravčovej pečene
  • 500 g cibule
  • 400 – 300 g anglickej slaniny
  • soľ
  • korenie
  • majorán
  • drvená rasca
  • nasekaný cesnak
  • zelené bylinky

Postup

  • Bravčová pečeň, slaninu a cibuľu nakrájajte na tenké plátky.
  • Na rozpálenú panvicu dajte anglickú slaninu (ak je chudá, pridajte lyžicu oleja) a nechajte ju pekne vypiecť dozlatista.
  • Pár plátkov slaniny odložte nabok. Budete ich potrebovať na ozdobu.
  • K slanine pridajte pečeň, ktorá tiež opečte a pridajte k nej cibuľu.
  • Všetko premiešajte a restujte, kým cibuľa nezačne zlátnuť.
  • Dochuťte soľou a korením. Môžete pridať aj majorán, čerstvé bylinky, drvenú rascu alebo cesnak.
  • Podávajte s plátkami slaniny, zemiakovou kašou alebo čerstvým chlebom.
  • Ak nemáte chuť na bravčové, môžete si pripraviť vyprážanú kuraciu pečeň, ktorá sa pripravuje podobne a chutí výborne.

Vyprážaná bravčová pečeň so zemiakovou kašou, slaninou a zeleninou.
zdroj: greatbritishchefs.com

Na pohodlnú prípravu pečene sa skvele hodí panvica s nepriľnavým povrchom. Preskúmajte recenzie panvíc značky Tefal a vyberte si tú pravú.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.