Vyprážaná kuracia pečeň na cibuľke

Vyprážaná kuracia pečeň na cibuľke

Pečeň má úplne charakteristickú chuť a ich príprava musí byť rýchla, aby zostala mäkká. V kombinácii s cibuľou je to jeden z najpopulárnejších spôsobov, ako ich konzumovať, teda v vyprážanej podobe. No, a ak milujete cibuľu, inšpirujte sa v našom ďalšom článku a vyskúšajte tie najlepšie cibuľové recepty .

Ingrediencie:

  • 600 g kuracej pečene
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 veľká cibuľa
  • 1/2 hrnčeka olivového oleja
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie

Postup:

  • Pečeň dôkladne očistíme a prepláchneme, ideálne pod tečúcou vodou.
  • Rozpolíme, bavíme blany uprostred a znovu opláchneme.
  • Necháme odkvapkať a zatiaľ odložíme nabok.
  • Medzitým si olúpeme cibuľu, prepolíme a nakrájame na plátky.
  • Do panvice nalejeme olej, pridáme cibuľu a restujeme na strednom ohni, až kým nezíska zlatistý nádych.
  • Občas zamiešame, aby sa cibuľa nepripaľovala.
  • Panvicu odstavíme a pomocou dierovanej lyžice vyberieme všetku cibuľu do misky.
  • Pripravíme si misku, nasypeme do nej hladkú múku, prihodíme pečeň a premiešame, aby sa múka dostala všade.
  • Vrátime na platňu panvicu s olejom a na strednom ohni zahrejeme.
  • Obalená pečeň vyberieme z misky, oklepeme od prebytočnej múky a vložíme do panvice.
  • Restujeme na strednom ohni zhruba 2 – 3 minúty z každej strany.
  • Hotovú pečeň osolíme, okoreníme, premiešame s cibuľou a ihneď servírujeme.
  • Skvelé sú s chlebom, ale aj so zemiakovou kašou.
Rýchla pečeň s karamelizovanou cibuľou.
Zdroj: https://letthebakingbegin.com/

Tip: Predĺženie trvanlivosti paštéty je možné, keď vrch zalejeme rozpustenou masťou. Vždy keď odoberieme kúsok paštéty, znovu zalejeme masťou, aby sa otvor zacelil a paštéta sa nekazila.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.