Vyprážaná mozzarella

Vyprážaná mozzarella

Vyprážaná mozzarella je jedným z tých predjedál, ktoré si každý zamiluje! Nedá sa odolať tej maznavej luxusnej chuti, ktorú tento pokrm má. Presvedčte sa sami!

INGREDIENCIA

  • 170 g čerstvej mozzarelly, nakrájanej na 0,5 – 1 cm medailónky alebo 0,5 cm tyčinky▢
  • rastlinný olej na vyprážanie
  • 1 šálka hladkej múky
  • 2 veľké vajcia, ľahko rozšľahané
  • 3 krajčeky bieleho chleba, zbavené kôrky, natrhané na kúsky
  • 1 šálka panko strúhanky
  • 1/4 šálky čerstvého parmezánu, nastrúhaného
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate, nasekané
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 štipka čerstvo mletého čierneho korenia
  • dip na podávanie

POSTUP

  • Nalejte dostatok oleja do panvice, aby ho tam bolo na hĺbku tak 5 cm.
  • Zahrejte na 175 ° C, do horúceho oleja vhoďte malý kúsok chleba, a keď zasyčí a začne hnednúť, je pripravený na vyprážanie.
  • Pripravte si strúhankovú zmes tak, že do misy kuchynského robota vložíte biely chlieb, panko, parmezán, cesnak, petržlenovú vňať, oregano, soľ a korenie a mixujete, kým sa všetko dobre nepremieša a chlieb sa nestane hrubou strúhankou.
  • Vezmite tri stredne veľké misky a do jednej dajte múku, do druhého vajcia plus lyžicu vody a do zvyšnej misky pripravenú strúhanku.
  • Každý kúsok mozzarelly najskôr obaľte v múke, potom vo vaječnom kúpeli (prebytočnú zmes straste) a potom v strúhanke.
  • Prstami pomôžte strúhanke priľnúť k syru.
  • Pre extra chrumkavú vyprážanú mozzarellu opakujte kroky s vajcom a strúhankou ešte raz.
  • Do rozpáleného oleja opatrne pridajte obaľované kúsky syra a smažte dozlatista, asi 2 až 3 minúty.
  • Robte to v dávkach, nepreplňujte panvicu!
  • Nechajte odkvapkať na plechu vyloženom papierovou utierkou.
  • Ihneď podávajte s dipom podľa výberu.
Kúsok vyprážaného syra v ruke.
www.howtofeedaloon.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.