Vyprážaná mozzarella je jedným z tých predjedál, ktoré si každý zamiluje! Nedá sa odolať tej maznavej luxusnej chuti, ktorú tento pokrm má. Presvedčte sa sami!
INGREDIENCIA
- 170 g čerstvej mozzarelly, nakrájanej na 0,5 – 1 cm medailónky alebo 0,5 cm tyčinky▢
- rastlinný olej na vyprážanie
- 1 šálka hladkej múky
- 2 veľké vajcia, ľahko rozšľahané
- 3 krajčeky bieleho chleba, zbavené kôrky, natrhané na kúsky
- 1 šálka panko strúhanky
- 1/4 šálky čerstvého parmezánu, nastrúhaného
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate, nasekané
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1/2 lyžičky soli
- 1 štipka čerstvo mletého čierneho korenia
- dip na podávanie
POSTUP
- Nalejte dostatok oleja do panvice, aby ho tam bolo na hĺbku tak 5 cm.
- Zahrejte na 175 ° C, do horúceho oleja vhoďte malý kúsok chleba, a keď zasyčí a začne hnednúť, je pripravený na vyprážanie.
- Pripravte si strúhankovú zmes tak, že do misy kuchynského robota vložíte biely chlieb, panko, parmezán, cesnak, petržlenovú vňať, oregano, soľ a korenie a mixujete, kým sa všetko dobre nepremieša a chlieb sa nestane hrubou strúhankou.
- Vezmite tri stredne veľké misky a do jednej dajte múku, do druhého vajcia plus lyžicu vody a do zvyšnej misky pripravenú strúhanku.
- Každý kúsok mozzarelly najskôr obaľte v múke, potom vo vaječnom kúpeli (prebytočnú zmes straste) a potom v strúhanke.
- Prstami pomôžte strúhanke priľnúť k syru.
- Pre extra chrumkavú vyprážanú mozzarellu opakujte kroky s vajcom a strúhankou ešte raz.
- Do rozpáleného oleja opatrne pridajte obaľované kúsky syra a smažte dozlatista, asi 2 až 3 minúty.
- Robte to v dávkach, nepreplňujte panvicu!
- Nechajte odkvapkať na plechu vyloženom papierovou utierkou.
- Ihneď podávajte s dipom podľa výberu.