Tento čínsky recept na vyprážanú ryžu je rýchly a jednoduchý na prípravu a tak neodolateľne chutný.
Čo budeme potrebovať
- 200 g dlhozrnnej divokej ryže
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 1 fenikel
- 1 hrsť petržlenu
- olej na vyprážanie
- soľ, korenie
Na podávanie
- 2 vajcia
- olej na vyprážanie
- soľ, korenie
- klíčky žeruchy
Postup
- Ryžu uvaríme podľa návodu na obale.
- Skvele sa hodí aj ryža, ktorá vám zostala z predošlého dňa.
- Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame nadrobno.
- Rozpálime panvicu, pridáme olej a cibuľu.
- Chvíľu restujeme, pridáme cesnak a restujeme dosklovata.
- Mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
- Fenikel nakrájame na tenké plátky a spoločne s mrkvou pridáme na panvicu.
- Chvíľu opekáme a pridáme uvarenú ryžu.
- Dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou, soľou a korením.
- Rozpálime panvicu s olejom a vyklepneme na ňu vajcia a pozvoľna necháme smažiť.
- Osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením.
- Vyprážanú ryžu podávame s osmaženým vajcom a zasypeme klíčkami žeruchy.
Ryžu s vajíčkami si môžete prichystať aj na panvičkách Lamart – obľúbených a cenovo dostupných . Viac v recenzii.