Vyprážaná ryža s vajcom

Vyprážaná ryža s vajcom

Tento čínsky recept na vyprážanú ryžu je rýchly a jednoduchý na prípravu a tak neodolateľne chutný.

Čo budeme potrebovať

  • 200 g dlhozrnnej divokej ryže
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 fenikel
  • 1 hrsť petržlenu
  • olej na vyprážanie
  • soľ, korenie

Na podávanie

  • 2 vajcia
  • olej na vyprážanie
  • soľ, korenie
  • klíčky žeruchy

Postup

  1. Ryžu uvaríme podľa návodu na obale.
  2. Skvele sa hodí aj ryža, ktorá vám zostala z predošlého dňa.
  3. Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame nadrobno.
  4. Rozpálime panvicu, pridáme olej a cibuľu.
  5. Chvíľu restujeme, pridáme cesnak a restujeme dosklovata.
  6. Mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
  7. Fenikel nakrájame na tenké plátky a spoločne s mrkvou pridáme na panvicu.
  8. Chvíľu opekáme a pridáme uvarenú ryžu.
  9. Dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou, soľou a korením.
  10. Rozpálime panvicu s olejom a vyklepneme na ňu vajcia a pozvoľna necháme smažiť.
  11. Osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením.
  12. Vyprážanú ryžu podávame s osmaženým vajcom a zasypeme klíčkami žeruchy.

Ryžu s vajíčkami si môžete prichystať aj na panvičkách Lamart – obľúbených a cenovo dostupných . Viac v recenzii.

Mistička plná vyprážané ryže so zeleninou a vajcom.
Zdroj: thatspicychick.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.