Osmažte si filety z tilápie v zmesi múky a korenia a razom vám vznikne neodolateľná pochúťka, ktorú budete chcieť znova a znova.
INGREDIENCIA
- 125 g hladkej múky
- 1 lyžička sušeného cesnaku
- 1 lyžička sušenej cibule
- 1 lyžička sušeného chilli
- 1/2 lyžičky mletej rasce
- 4 filety z tilápie (každý s hmotnosťou cca 170 g)
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžica rastlinného oleja
- 2 lyžice čerstvých lístkov koriandra, na ozdobu
- klinky limetky, na podávanie
POSTUP
- Vo veľkej mise zmiešajte múku, sušený cesnak, sušenú cibuľu, chilli a rascu.
- Poriadne premiešajte.
- Filety tilapie bohato osoľte a okoreňte, potom ich ponorte do zmesi múky a straste prebytočnú múku.
- Položte na čistý plech alebo pekáč.
- Vo veľkej nepriľnavej panvici na strednom ohni rozohrejte olej.
- Pridajte 2 filety a opekajte 3 až 4 minúty z každej strany, kým kôrka .
- Opakujte so zvyšnými filetmi.
- Ihneď podávajte s koriandrom a nechtíkmi limetky.
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie panvíc na grilovanie . Pozrite sa na náš rozsiahly test, kde vám poradíme, podľa čoho vyberať.