Ľahko chrumkavá treska ochutená karí, kurkúrou, zázvorom a cesnakom je príjemne pikantná a je to skvelý spôsob, ako si jednoducho pripraviť rybu na večeru. Navyše celý proces trvá iba 30 minút!
INGREDIENCIA
- 400 g filiet z tresky, nakrájaných na kúsky veľkosti sústa
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané
- 6 plátkov zázvoru so šupkou
- 1 nasekaná jarná cibuľka
- ½ lyžičky trstinového cukru
- 1 lyžička kari
- ½ lyžičky soli
- ¼ lyžičky čierneho korenia
- 1 lyžica ryžového vína Shaoxing
- ⅓ šálky avokádového oleja na vyprážanie
Na cestíčko:
- 1 lyžica ryžového vína Shaoxing
- ¼ lyžičky soli
- 1 lyžička kari
- 1 lyžička sušenej kurkumy
- 6 lyžíc kukuričného škrobu
POSTUP
- Rybu nakrájajte na kúsky veľkosti sústa.
- Dobre osušte papierovou utierkou.
- Do veľkej misy pridajte rybu spolu s prísadami na cestíčko.
- Dobre premiešajte, pokiaľ nebude každý kúsok obalený.
- Pripravte si zvyšok ingrediencií.
- Do veľkej nepriľnavej panvice alebo woku na strednej teplote pridajte ⅓ šálku avokádového oleja.
- Opatrne pridajte tresku v cestíčku a opekajte z každej strany do zlatista do chrumkava, asi 7-8 minút.
- Premiestnite rybu na chladiaci rošt.
- Zvyšný olej vylejte a do naolejovanej panvice nastavenej na strednú teplotu pridajte cesnak, zázvor, jarnú cibuľku, trstinový cukor, soľ, korenie a karí.
- Premiešajte a smažte 20 sekúnd.
- Pridajte rybu späť do panvice a prilejte ryžové víno.
- Všetko zmiešajte dohromady.
- Okamžite podávajte a užívajte!