Vyprážaná treska v karí cestíčku

Vyprážaná treska v karí cestíčku

Ľahko chrumkavá treska ochutená karí, kurkúrou, zázvorom a cesnakom je príjemne pikantná a je to skvelý spôsob, ako si jednoducho pripraviť rybu na večeru. Navyše celý proces trvá iba 30 minút!

INGREDIENCIA

  • 400 g filiet z tresky, nakrájaných na kúsky veľkosti sústa
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 6 plátkov zázvoru so šupkou
  • 1 nasekaná jarná cibuľka
  • ½ lyžičky trstinového cukru
  • 1 lyžička kari
  • ½ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky čierneho korenia
  • 1 lyžica ryžového vína Shaoxing
  • ⅓ šálky avokádového oleja na vyprážanie

Na cestíčko:

  • 1 lyžica ryžového vína Shaoxing
  • ¼ lyžičky soli
  • 1 lyžička kari
  • 1 lyžička sušenej kurkumy
  • 6 lyžíc kukuričného škrobu

POSTUP

  • Rybu nakrájajte na kúsky veľkosti sústa.
  • Dobre osušte papierovou utierkou.
  • Do veľkej misy pridajte rybu spolu s prísadami na cestíčko.
  • Dobre premiešajte, pokiaľ nebude každý kúsok obalený.
  • Pripravte si zvyšok ingrediencií.
  • Do veľkej nepriľnavej panvice alebo woku na strednej teplote pridajte ⅓ šálku avokádového oleja.
  • Opatrne pridajte tresku v cestíčku a opekajte z každej strany do zlatista do chrumkava, asi 7-8 minút.
  • Premiestnite rybu na chladiaci rošt.
  • Zvyšný olej vylejte a do naolejovanej panvice nastavenej na strednú teplotu pridajte cesnak, zázvor, jarnú cibuľku, trstinový cukor, soľ, korenie a karí.
  • Premiešajte a smažte 20 sekúnd.
  • Pridajte rybu späť do panvice a prilejte ryžové víno.
  • Všetko zmiešajte dohromady.
  • Okamžite podávajte a užívajte!
Vyprážaná ryba na tanieri.
www.christieathome.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.