Vyprážané čínske rezance s kuracím mäsom

Vyprážané čínske rezance s kuracím mäsom

Tento recept je lahodnou kombináciou chrumkavých rezancov s jemnými kuracími prsiami. Keďže je mäso obalené vaječným bielkom a kukuričnou múkou, tak zostane stále jemné a nevysuší sa.

Ingrediencie

  • 200g nakrájaných kuracích pŕs
  • 1 vaječný bielok
  • 2 PL ustricové omáčky
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 3 PL rastlinného oleja na vyprážanie
  • 175g fazuľových klíčkov
  • 2 PL červeného vína
  • 300ml kuracieho vývaru (alebo použite bujón)
  • 1 PL kukuričnej múky rozmiešanej v 1/2 PL vody
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky mletého korenia
  • 3 ks nakrájanej jarnej cibuľky na ozdobu
  • 1 balenie vaječných čínskych rezancov

Postup

  • V miske zmiešajte vaječný bielok s kukuričnou múkou, soľou a čiernym korením.
  • Kuracie kúsky v kukuričnej zmesi obaľte a nechajte aspoň 20 minút v chladničke.
  • Uvarte si rezance podľa pokynov na balenie v osolenej vode.
  • Na panvici rozpáľte olej a naňho rozprestrite uvarené a scedené rezance.
  • Znížte teplotu ohňa a rezance nechajte zhnednúť (asi 5-8 minút smažte).
  • Keď sú rezance hnedé, pomaly ich otočte a osmažte aj druhú stranu (v prípade potreby pridajte viac oleja).
  • Potom čo sú rezance hotové z oboch strán, dajte ich stranou.
  • Na panvici nechajte rozpáliť zvyšný olej a po jeho rozpálení panvicu snímte z ohňa.
  • Na rozpálený olej ihneď dajte kúsky kurčaťa a nechajte ich zbelieť (asi 2 minúty)
  • Na čistú rozpálenú panvicu dajte fazuľové klíčky, víno, sójovú a ustricovú omáčku, kurací vývar, soľ a korenie.
  • Zmes priveďte do varu a pridajte zvyšnú zmes kukuričnej múky.
  • Potom pridáte osmahnuté kura a chvíľu miešajte.
  • Rezance podávate poliate zmesou a ozdobené jarnou cibuľkou.
Rezance posypané jarnou cibuľkou
Zdroj: masalaherb.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.