Tento recept je lahodnou kombináciou chrumkavých rezancov s jemnými kuracími prsiami. Keďže je mäso obalené vaječným bielkom a kukuričnou múkou, tak zostane stále jemné a nevysuší sa.
Ingrediencie
- 200g nakrájaných kuracích pŕs
- 1 vaječný bielok
- 2 PL ustricové omáčky
- 1 PL sójovej omáčky
- 3 PL rastlinného oleja na vyprážanie
- 175g fazuľových klíčkov
- 2 PL červeného vína
- 300ml kuracieho vývaru (alebo použite bujón)
- 1 PL kukuričnej múky rozmiešanej v 1/2 PL vody
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky mletého korenia
- 3 ks nakrájanej jarnej cibuľky na ozdobu
- 1 balenie vaječných čínskych rezancov
Postup
- V miske zmiešajte vaječný bielok s kukuričnou múkou, soľou a čiernym korením.
- Kuracie kúsky v kukuričnej zmesi obaľte a nechajte aspoň 20 minút v chladničke.
- Uvarte si rezance podľa pokynov na balenie v osolenej vode.
- Na panvici rozpáľte olej a naňho rozprestrite uvarené a scedené rezance.
- Znížte teplotu ohňa a rezance nechajte zhnednúť (asi 5-8 minút smažte).
- Keď sú rezance hnedé, pomaly ich otočte a osmažte aj druhú stranu (v prípade potreby pridajte viac oleja).
- Potom čo sú rezance hotové z oboch strán, dajte ich stranou.
- Na panvici nechajte rozpáliť zvyšný olej a po jeho rozpálení panvicu snímte z ohňa.
- Na rozpálený olej ihneď dajte kúsky kurčaťa a nechajte ich zbelieť (asi 2 minúty)
- Na čistú rozpálenú panvicu dajte fazuľové klíčky, víno, sójovú a ustricovú omáčku, kurací vývar, soľ a korenie.
- Zmes priveďte do varu a pridajte zvyšnú zmes kukuričnej múky.
- Potom pridáte osmahnuté kura a chvíľu miešajte.
- Rezance podávate poliate zmesou a ozdobené jarnou cibuľkou.